Переможцями другого туру чоловічого чемпіонату України з пляжного волейболу, який завершився у Чернігові стали представники Хмельницького Сергій Попов та Олексій Денін.

Стабільності срібних призерів останнього чемпіонату України можна тільки позаздрити. На двох етапах пляжного чемпіонату, які завершилися у чоловіків у новому сезоні пара Денін/Попов здобула два чемпіонських титули. У Чернігові представники Хмельницького опір від суперників відчули хіба що у півфіналі. У поєдинку проти запорізьких чемпіонів Бабіча/Гордєєва їм знадобилася максимальна кількість партій - 2:1 (21:19, 18:21, 15:6). Обидві пари минулого тижня встигли виступити і на тризірковому турнірі ФІВБ у Москві, і на етапі чемпіонату України у Чернігові. На московських майданчиках обидві пари зупинилися за крок від основної сітки, а чернігівський етап Попов/Денін завершили у статусі чемпіонів, а Бабіч/Гордєєв - здобули "бронзу". Фінал виявився не надто видовищним. Хмельницький дует був на голову сильнішим за пару із Запоріжжя Ємельянчик/Денисенко - 2:0 (21:9, 21:16). Матч за третю сходинку також інтригою не відзначився. Микола Бабіч - Ярослав Гордєєв досить швидко розібралися із ужгородсько-одеською парою Медяник-Резник - 2:0 (21:14, 21:15). Цікаво, що обидві пари зустрічалися ще у другому раунді, і на тій стадії чернігівського етапу сильнішими виявилися Костянтин Медяник і Едуард Резник - 2:1.

Загалом на тур до Чернігова прибуло 27 команд, серед яких були не лише українські спортсмени, а й гості з Білорусі та Казахстану.

У національному рейтингу Сергій Попов і Олексій Денін залишилися беззаперечними лідерами, набравши за два етапи максимальні - 240 очок. На другому місці ідуть Микола Бабіч і Ярослав Гордєєв - 192 очки, трійку лідерів замикають Владислав Ємельянчик - Денис Денисенко - 174 очки.

Наступний етап чемпіонату України заплановано на 27-30 липня у селі Коропове, що на Харківщині.

ФОТО МАТЧІВ