В австрійському Бадені завершився чемпіонат Європи з пляжного волейболу для гравців не старше 22-х років.

Рік тому у цьому віці Україну представляли у Плотницький/Денисенко у чоловіків та Суліма/Удовенко - у жінок. У чоловічій сітці змагань наші зупинилися за крок від медалей, поступившись у бронзовому поєдинку французам - Gauthier/Loiseau - 1:2. А наші дівчата у напруженій боротьбі поступилися за путівку у чвертьфінал німецькій парі Arnholdt/Glenzke - 0:2 і в підсумку стали дев'ятими. 

Нинішній рік, порівнянно з попереднім, виявився стосовно здобутків трішки гіршим, але з огляду на перспективу нинішній результат можна вважати напрочуд вдалим. Судіть самі - у дівчат за Україну виступали рівненські школярки Дашевська і Лисиця. Першій тільки п'ятнадцять років, а другій - шістнадцять. Проте, незважаючи на такий юний вік, українські пляжниці не загубилися на фоні своїх більш старших суперниць. У груповому турнірі вони програли тільки срібним призеркам нинішньої першості румункам Matei/Vaida - 0:2.

Далі пара Дашевська/Лисиця подолали у першому раунді плей-офф ізраїльський дует Deev/Barannik - 2:0. А потім у матчі за чвертьфінальну путівку лише трохи не дотисли німкень Arnoldt/Welsh - 1:2. У результаті дев'яте підсумкове місце.

Такий же результат підкорився і нашим чоловікам Владиславу Паленку та Іллі Ковальову. Для чемпіона України у класичному волейболі Іллі Ковальова нинішній турнір став останнім перед виходом у "дорослий" пляжний волейбол. Взагалі ж у вікових турнірах він досяг багато чого, варто згадати хоча би срібні нагороди чемпіонату світу, які він здобув у парі з Олегом Плотницьким. На змаганнях у Бадені разом із сімнадцятирічним Вадиславом Паленком українці дісталися дев'ятої сходинки. У групі С перемоги над кіпріотами Chrysostomou/Zorpis - 2:0 виявилося достатньо, щоби пробитися у перший раунд плей-офф. Далі наші хлопці "вигризли" перемогу у трьохсетовому протистоянні у суперників із Австрії Kindl/Klaffinger - 2:1. А в наступному колі уже поступилися лідерам посіву - австрійцям Pristauz/Buchegger - 0:2.

lovalev