В одеській Затоці, в рамках фестивалю Z-Games, пройшов Кубок України з пляжного волейболу.

Рік тому одеська Затока приймала жіночий етап чемпіонату України з пляжного волейболу, цього разу відкрила двері для учасників Кубка України, як у чоловіків так і в жінок. Завдяки участі пар з Молдови нинішні змагання стали міжнародними, щоправда гості себе особливо нічим не проявили. Краще місце на Кубку України підкорилося жіночій парі у складі Поліни і Марії Іджилових, які у підсумку стали тринадцятими. А що стосується головних фаворитів, то тут усе завершилося більш-менш закономірно. У чоловіків першу сходинку п'єдесталу підкорили Сергій Попов і Олексій Денін, які представляють Хмельницький. Турнірний шлях вони пройшли без поразок, хоча складнощі виникли у матчі за вихід у півфінал, коли тільки у вирішальній третій партії вдалося переграти пару Ковальов/Денисенко - 2:1 (20:22, 21:16, 15:4). У фінальному протистоянні запалу на боротьбу у досвідченних Костянтина Медяника та Едуарда Резника вистачило тільки на першу партію - 21:23. У наступній Денін з Поповим легко перемогли суперника - 21:8 і другий рік поспіль виграли національний Кубок. Розбита "чемпіонська пара" із Запоріжжя Бабіч/Гордєєв особливих результатів у Затоці не показали. Микола Бабіч у парі з Артемом Геновим зупинилися на сьомому місці, а Ярослав Гордєєв із Євгеном Журавлем поступилися у бронзовому матчі запорізькому тандему Ємельянчик/Паленко - 1:2 (16:21, 23:21, 11:15).

У жінок вдруге поспіль Кубок України виграють киівські сестри Інна та Ірина Махно. Якщо рік тому вони у напруженій боротьбі переграли пару Давідова/Щипкова - 2:1, то тепер своїх суперниць по фіналу Анну Шумейко та Ольгу Чередніченко пройшли дуже переконливо - 2:0 (21:17, 21:13). Фіналістки із Київа стали справжнім відкриттям нинішнього Кубка України. Вони дуже юні Анні Шумейко тільки шістнадцять років, а її напарниці Ользі Чередніченко - вісімнадцять. В пару стали тільки місяць тому, провели на дорослому рівні тільки другий турнір і одразу такий тріумф. Доречі, Анна Шумейко минулого року тут в Затоці стала наймолодшою переможницею національного етапу з пляжного волейболу, вигравши змагання із Анастасією Лисенко. Тепер завдяки вдалим виступам із Ольгою Чередніченко стала наймолодшим "майстром спорту", адже учасники фіналу отримують окрім медалей і призових також це звання. У півфіналі Шумейко/Чередніченко здолали лідерів посіву киянок Луніну/Безпалько - 2:1 (18:21, 21:14, 15:9). Засмучені таким результатом Луніна/Безпалько практично без боротьби віддали і матч за бронзу Чекмарьовій та Литвиненко - 0:2 (21:23, 10:21).

Кубок України став останнім турніром, який пішов у залік командам для участі у фіналі чемпіонату України. Фінальний етап пройде у Києві з 31-го серпня по 3 вересня і участь у ньому візьмуть шістнадцять кращих жіночих пари та двадцять чотири чоловічих. Призовий фонд фіналу складе - 150 тисяч гривень.

Сергей ПОПОВ: "Любой матч чем-то запоминается, из каждого я стараюсь делать вывод"