Пляж Саміла в Сонгкхла (Таїланд) стане головним майданчиком чемпіонату світу-2019 з пляжного волейболу серед спортсменів віком до 21 року.

Турнір відбудеться з 19 по 23 червня.

Рівень популярності класичного і пляжного волейболу в Таїланді - один з найвищих в світі. Тільки в цьому році країна організовувала матчі Ліги Націй і провела ряд етапів Світового Туру різного рівня. Для Федерації волейболу Таїланду проведення ЧС-2019 стане другим подібним досвідом. Перший раз Таїланд організував чемпіонат Світу U-21 в 2003 році в Паттаї. Однією з переможниць турніру була діюча олімпійська чемпіонка німкеня Лаура Людвіг.

17-й Чемпіонат Світу U-21 буде єдиним турніром молодшої вікової групи в міжнародному розкладі з пляжного волейболу сезону 2018-2019. Він дасть можливість спортсменам з усього світу показати себе і набратися досвіду перед виходом на наступний рівень.

24 команди в кожній сітці почнуть турнір з кваліфікації. В основній фазі турніру за титул чемпіона світу битимуться за 32 команди в кожній сітці. Переможці турніру отримають уайлд-кард на етап Світового Туру. Система кваліфікації розроблена з урахуванням можливості участі команд з будь-якого з п'яти континентів і з будь-якої країни. До основної сітки пройдуть по п'ять команд від кожної конфедерації. У етап кваліфікації зможуть пробитися ще по чотири команди від кожної Конфедерації. Кожна Конфедерація також може підготувати чотири запасних команди. Дві команди країни-організатора в кожній сітці не враховуються в континентальній квотою.

Відзначиом, що багато діючих зірок пляжного волейболу починали набиратися досвіду саме в турнірах молодших вікових груп. Наприклад, бразилець Бруно Шмідт виграв Олімпіаду через 10 років після перемоги на чемпіонаті Світу U-21. У тому ж 2006 році в жіночій сітці чемпіонату перемогла майбутня чемпіонка світу 2015 бразильянка Барбара Сейшас.

Попередній чемпіонат світу з пляжного волейболу серед спортсменів, які не досягли 21 року, пройшов в китайськомі місті Нанкін в 2017 році. Золоті медалі жіночої сітки виграли Едуарда Лісбоа і Ана Патрісія Сілва Рамос (Бразилія), срібло вибороли росіянки Надія Макрогузова і Світлана Холоміна, а бронзу - американки Міліца Мірковіч і Кетрін Пламмер.

Чоловічу сітку турніру також виграла команда з Бразилії, Адріелсон дос Сантос Сілва та Ренато Лімо де Карвальо. Срібні медалі дісталися росіянам Олександру Крамаренко та Василю Іванову. А ось бронзу вибороли Крістапс Смітс і Міхаілс Самойловс (Латвія).

Українські пляжники Сергій Стасенко та Аркадій Архіпов на чемпіонаті світу 2017 U-21 не змогли потрапити до основної сітки турніру.