Южненський «Хімік» зіграє зі швейцарським клубом «Франш-Монтань». Суперники «Локомотива» та ВК «Барком-Кажани» визначаться пізніше. Такі результати жеребкування, що пройшло в штаб-квартирі ЄКВ в Люксембурзі.

«ХІМІК» (Южне)


Отже єдиний представник жіночого волейболу в єврокубку в 1/16 фіналу Кубка ЄКВ зіграє з бронзовим призером чемпіонату Швейцарії - клубом «Франш-Монтань» (Сеньлежье). Перший матч відбудеться 12-14 грудня на майданчику «Хіміку», матч у відповідь - 9-11 січня.

У минулому сезоні в складі нашого суперника, крім швейцарок, грали волейболістки з Аргентини, США та Словенії. Очолює команду бразильський фахівець Ромеу Бельтрамеллі Фільо. У сезоні 2014/15 «Хімік» двічі грав зі швейцарськими командами - «Дюдінгеном» (1/16 фіналу) і «Канті» (1/8) і у всіх матчах добився «сухих» перемог.

В разі виходу в наступне коло «Хімік» зустрінеться з однією з трьох команд. Адже в стиковій парі «Шверинер» зіграє з командою, яка програє в дуелі 2-го раунду Ліги чемпіонів – «Мінчанка» (Білорусія) – «Рошевілль» (Ле-Канне, Франція). До речі, у французькому клубі в минулому сезоні грала ліберо збірної України Вікторія Дельрос. 

«ЛОКОМОТИВ» (Харків)

Чемпіон України «Локомотив» в 1/16 фіналу Кубку виклику ЄКВ зіграє з переможцем пари 2-го раунду «Младост» (Хорватія) – «Брно» (Чехія). Перший матч відбудеться в період 5-7 грудня на майданчику суперника, повторний – 19-21 грудня в Харкові. В разі виходу в наступний раунд харків’яни, скоріш за все, зустрінуться з італійської «Равенною».

 

«БАРКОМ-КАЖАНИ» (Львів)


Львівські «Кажани», які тільки вдруге виступатимуть на євроарені, розпочнуть боротьбу за Кубок ЄКВ з 1/32 фіналу, де зіграють з командою, яка поступиться в парі 2-го раунду Ліги чемпіонів – «Маккабі» (Тель-Авів, Ізраїль) – «Шахтар» (Солігорськ, Білорусія). Суперники зіграють 18 та 22 жовтня. А львівський клуб свої матчі проведе 21-23-го та 28-30 листопада. А в наступному раунді львів’яни можуть знову потрапити на сербську «Войводину», яку не зуміли подолати в минулому сезоні.