Традиційний юнацький турнір з волейболу, присвячений пам'яті Героя України, багаторічного керівника СДЮСШОР №2 Бориса Литвака пройшов в Одесі 8-9 квітня.

Турнір був організований керівництвом і тренерським складом СДЮСШОР імені Бориса Литвака і проходив в двох залах цієї спортивної школи. Участь в змаганнях взяли 7 команд дівчат 2004 року народження і молодше, які представляли Південний регіон України - Одесу, Миколаєв, Южне, Чорноморськ, Балта та Арбузинку (Миколаївська область). Усі команди зіграли між собою в одне коло за скороченим регламентом - матчі, незалежно від рахунку складалися з 3-х партій, так що деякі зустрічі закінчувалися з незвичним для волейболу результатом - 2:1. По ходу боїв ніхто не уникнув гіркоти поразок, і для виявлення переможців і призерів турніру довелося підраховувати співвідношення програних і виграних сетів в очних протистояннях лідерів.

detskiy turnir

І, нарешті, настала пора вручення медалей і пам'ятних кубків призерам турніру. Третє місце зайняла команда «Одеса-2». Срібні медалі дісталися дівчатам з Чорноморська. А головний кубок і золоті медалі турніру пам'яті Бориса Литвака завоювала команда «Одеса-1» з СДЮСШОР імені Бориса Литвака, яку тренує Ірина Іщук.

detskiy turnir

На церемонії нагородження учасниць змагань вітали директор СДЮСШОР імені Бориса Литвака - Олексій Діберт і онук Бориса Давидовича - Олексій Литвак. Спочатку організатори вручили призи та грамоти кращим гравцям в кожній з команд. Потім був нагороджений кращий гравець турніру в цілому, яким була визнана Дарина Романюк з Чорноморська.