19 липня в приміщені Міністерства молоді та спорту України відбулося перше засідання Комісії дитячого волейболу ФВУ.

На засіданні було обговорено позитивні та негативні моменти проведення чемпіонату України з волейболу «Дитяча ліга» сезону 2017-2018 років і системи організації та основних вимог до регламенту аналогічних змагань у наступному сезоні.

За підсумками наради, оприлюднена пропозиція провести чемпіонат 2018-2019 років у п’яти вікових категоріях (юнаки і дівчата: 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 р.н.). Також було обговорено систему проведення чемпіонату України «Дитяча ліга» для кількості команд (7-11, 12-15, 16-18).

kids league of ukraine

Час дозаявки гравців пропонується обмежити датою 31 січня 2019 року. Є ідея дозволити допускати до складів команд двох спортсменів з інших регіонів, якщо команди їхніх регіонів відповідної вікової категорії не беруть участь у змаганнях або волейболісти-учасники не заявлені за команди своїх регіонів (крім спортсменів, тимчасово переселених з окупованих територій України).

Основний регламент проведення чемпіонату України «Дитяча ліга» вже в роботі, а технічний регламент з остаточною системою проведення турніру буде обговорений на загальному засіданні дитячих тренерів учасників змагань у вересні 2018 року, після отримання заявок на участь. Подання цих самих заявок планується провести до 31 серпня 2018 року через електронну систему. Суддівство дитячого чемпіонату будуть здійснювати виключно ліцензовані арбітри ФВУ.

kids league of ukraine

Висвітлення інформації про хід проведення роботи Комісії дитячого волейболу та проведення дитячого чемпіонату буде здійснюватися через офіційний сайт ФВУ (www.fvu.in.ua).

Федерація волейболу України спільно з Міністерством молоді та спорту України планує профінансувати витрати по забезпеченню суддівства всіх турів чемпіонату України «Дитяча ліга». Медичний супровід турів ляже на плечі приймаючих команд. Ну, а внесків на ліцензування, заявки і дозаявки гравців, виготовлення паспортів спортсменів – не буде взагалі!

Просимо тренерів розглянути і надати свої пропозиції до системи проведення чемпіонату на електронну адресу (alexander_cil@ukr.net) до 1 серпня 2018 року.

Фото fvu.in.ua