Згідно календаря Східно-європейської волейбольної зональної асоціації на наступний рік один із чемпіонатів 2017 року довірено провести Україні.

У нас відбудуться змагання у наймолодшій віковій категорії у дівчат U-16, той вік, який тренує Ольга Датій і який на останньому турнірі у Анапі здобув бронзові нагороди. Змагання відбудуться з 20-го по 25-е червня 2017 року. Місце проведення поки не визначено. Коментар президента Федерації Михайла Мельника з приводу цього турніру.

- Де будемо проводити цей турнір, поки не вирішили. Це може бути в Южному, може в Луцьку. Може навіть у Івано-Франківську проведемо змагання, там є хороша арена, де свої матчі проводив баскетбольний клуб і місцева футзальна команда. Скажу, що нам вигідно проводити подібні етапи. По-перше, це абсолютно не накладно для Федерації у фінансовому плані, усі збірні своє перебування оплачують самостійно. По-друге, це хороша річ у плані популяризації волейболу. По-третє, хороша практика для наших суддів, які можуть набиратися досвіду, працюючи головними арбітрами, а також обслуговувати поєдинки у якості лінійних. Плюс за проведення подібних турнірів EEVZA допомагає у фінансовому плані, але гроші це не найголовніший аспект.

- Етап чемпіонату EEVZA це єдиний турнір, який ФВУ збирається проводити наступного року?

- Я вже неодноразово говорив, що дуже хотів би провести етап відбору юніорського чемпіонату світу в Україні. Це наші віце-чемпіони Європи, чоловіча збірна U-20. Груп буде дві в одній уже є поляки, в іншій - ми. Перший етап відбору ми як фіналісти пропускаємо. А потім, після того, як визначаться квартети учасників, будуть оголошені країни-господарки цього етапу. Усі збірні матимуть рівні шанси узяти цей турнір до себе. Якщо серед бажаючих будемо тільки, ми то змагання віддадуть Україні. Якщо таких бажаючих буде два і більше - відбудеться жеребкування. Якщо бажаючих взагалі не буде, також буде жеребкування, адже хтось має проводити цей турнір. Доречі, нинішнього року відбірний етап жіночого чемпіонату Європи у Южному відбувся не тому, що у нашого попереднього керівництва було таке величезне бажання проводити цей турнір у себе, а тому що бажаючих просто не було. І жереб у господарі змагань обрав саме Україну. Там на справді роботи було дуже багато, та й по фінансам це трішки напряжно. Адже за все має платити приймаюча сторона. Тут і розміщення, і харчування команд, плюс необхідно оплатити роботу суддів, є нюанси з приводу телебачення. Але пригадуючи те свято, яке нам вдалося організувати у Южному, дуже задоволений, що жереб обрав Україну у якості господаря одного із етапів жіночого відбору. Досвід хороший, популяризація волейболу відбулася на найвищому рівні, тому буду старатися, щоб міжнародних турнірів на рівні будь-яких вікових категорій у нас було якомога більше.