22-24 листопада у Запоріжжі підопічні Юлії Якушевої поміряються силами з волейболістками Польщі, Білорусі, Азербайджану та Естонії.

У Калинівці завершився навчально-тренувальний збір дівочої збірної України U-16, яка 22 листопада у запорізькому Палаці спорту «Юність» проведе одразу два стартових поєдинки в рамках чемпіонату Східно-Європейської волейбольної зональної асоціації (EEVZA). О 13:00 вона вийде на майданчик у протистоянні з Азербайджаном, а о 19:00 гратиме з Естонією. 23 листопада о 18:00 наші дівчата зійдуться з білорусками, а 24 листопада о 18:00 розпочнуть вирішальне протистояння змагань із польками.  

Місцем збору Калинівку було обрано не випадково. Адже саме тут розпочинала свій шлях у волейболі наставниця нашої дівочої збірної. 

«Так, я свідомо наполягала на організації підготовки саме у Калинівці, - підтвердила Юлія Якушева. - Бо чудово знала, на що тут можна розраховувати. І не помилилася. Директор місцевої дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард» Сергій Грепечук, його заступник Артем Дунін, а також тренер Тамара Васяк забезпечили нам прекрасні умови – комфортне проживання, теплий зал, роздягальні та необхідний інвентар. Про вирішення інших організаційніх питань подбала моя помічниця Лариса Дуніна. Тож дівчатам лишалося тільки працювати на совість.

У підсумку, їхнім старанням та відповільністю я лишилася задоволеною. Взагалі, вдалося зібрати майже всіх тих, на кого розраховувала. До місцевих дівчат приєдналися волейболістки з Івано-Франківська, Нетішина, Харкова, Хмельницького, Рівного та Южного. Підвели нас лише наставники із Запоріжжя, котрі вигадали сумнівні причини аби не відпустити до лав збірної Ніку Жукову та Ангеліну Хміль. Довелося терміново шукати їм гідну заміну. Втім, попрацювали плідно. Також провели три спаринги. В одному обіграли житомирське «Полісся» - 3:1, у двох інших зазнали поразок від «Білозгар-Медуніверситету» - по 2:3, котрий грав основним складом, за винятком якраз викликаної до нашої збірної Валерії Якушевої. 

Що відомо про суперниць? Відверто кажучи, небагато. Більш-менш уявляємо, що можна очікувати від Білорусі. Натомість фактично «темною конячкою» лишається Азербайджан. Тож робити прогнози тут недоречно. Можу сказати лише те, що наші дівчата націлені на успіх. І якщо вони справді продемонструють на майданчику всі свої найкращі здібності, то, вірю, нам по силам посісти в підсумку перше місце. Тим більше, гратимемо вдома і розраховуємо на гучну підтримку вболівальників. А вболівати у Запоріжжі насправді вміють так, що можна тільки мріяти!»