Їм належить протягом трьох днів відіграти п’ять матчів проти досить сильних опонентів.

Слідом за дівочою збірною U-17, старт на чемпіонаті EEVZA візьме й українська команда хлопців U-16. Змагання відбудуться 23-25 листопада у Таллінні, а суперниками підопічних Сергія Скрипки будуть однолітки з Азербайджану, Білорусі, Естонії, Польщі та Росії...

В останній день підготовчого тренувального збору, що проходив у Переяслав-Хмельницькому, наставник української команди Сергій Скрипка відзначав День народження. Звісно, настрій у нього був особливий, і на питання він відповів досить вичерпно.

- Пане Сергію, вітаємо вас! Віримо, що найкращий подарунок ваші підопічні приберегли до завершення останнього поєдинку в Таллінні! Як пройшов збір, чи вдалося виконати все заплановане?

- Дякую! Відверто кажучи, готуватися прийшлося поспіхом, оскільки окремі гравці виступали в лавах своїх клубів і прибули до тренувального табору трохи пізніше. До того ж не обійшлося без форс-мажору: наш основний ліберо через апендицит потрапив до лікарні, тож на його позицію переглядали двох інших виконавців. Причому, якщо Роман Андрєєв уже має певний досвід у збірній, то Олександр Федоренко – її дебютант. Зрештою, вирішили взяти до Таллінна обох, оскільки ризикувати тут недоречно. Цікаво, що на позиції зв’язуючого у нас також дебютант – Станіслав Заліско. Тож, з одного боку, хлопці отримали чудовий шанс проявити себе на солідному рівні, з іншого – підвищена відповідальність є для них додатковим психологічним навантаженням. Чи впораються? Дуже на це сподіваюся! Тим більше, всі інші хлопці вже встигли, так би мовити, понюхати міжнародного пороху, тому мають допомогти.

- Умовами для роботи задоволені? Вдалося провести спаринги?

- Керівництво місцевого педуніверситету зробило все можливе, щоби ми почувалися максимально комфортно. Тож велика йому за це подяка! А ось із спарингами, на жаль, не склалося. Була ідея поїхати до Харкова, але відмовилися від неї аби не втрачати час на переїзди. Втім, попрацювали, вважаю, досить продуктивно. І до столиці Естонії відправляємося аж ніяк не для того, щоби бути там, образно кажучи, хлопчиками для побиття. Хоча, безумовно, суперники в нас досить серйозні...

- Організатори турніру вважать, що головними фаворитами є команди Росії та Білорусі. А як вважаєте ви?

- Так, це дуже потужні збірні. Щоби перемогти їх – необхідно продемонструвати на майданчику не лише розважливу гру, але й міцний характер. Утім, як і в протистояннях з іншими опонентами. Адже в матчах такої вікової категорії частенько трапляються випадки, коли прогнозується одне, а на ділі виходить абсолютно протилежне. Тож наше головне завдання – гідно витримати цей міжнародний іспит на міцність. Хлопці в нас хороші підібралися, талановиті. Особисто я не сумніваюся, що незабаром дехто з них стануть лідерами уже в національній команді. Але то ще попереду. А поки – Таллінн і п’ять дуже відповідальних поєдинків. Та ми віримо у власні сили!

- Що ж, нехай вас завжди супроводжує вдача!

РОЗКЛАД МАТЧІВ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ

23 листопада

17:30 Естонія – Україна

24 листопада

10:00 Україна – Польща

15:00 Україна – Білорусь

25 листопада

10:00 Україна – Азербайджан

20:00 Росія – Україна