Українська збірна здобула єдину перемогу над Азербайджаном, а потім дала гідний бій Росії.

Турнір у Таллінні підопічні Сергія Скрипки завершили першою перемогою та четвертою поразкою. Результат, звісно, малоприємний. Проте у нашої команди все ж проглядається оптимістичне майбутнє.

УКРАЇНА – АЗЕРБАЙДЖАН – 3:0

(25:19, 30:28, 25:14) 

РОСІЯ – УКРАЇНА – 3:1

(25:19, 21:25, 25:22, 25:17)

В останній змагальний день українські волейболісти таки спромоглися записати у графу власних перемог єдину одиничку. Незважаючи на впертий опір азербайджанців, вони все ж зуміли довести свою перевагу над ними. А за кілька годин потому підопічні Сергія Скрипки вже самі чинили гідний опір потужній збірній Росії. Варто зауважити, що в обох матчах наші спортсмени знову потерпали, насамперед, від великої кількості власних помилок. Та якщо команда Азербайджану грішила цим ще більше, то російська діяла розважливіше, і в кульмінаційний момент третьої партії своєї невеличкої переваги не втратила.

Таким чином, колектив Сергія Скрипки посів у Таллінні передостаннє підсумкове місце. Звісно, таким результатом навряд чи можна бути задоволеним. Проте наприкінці турніру гра вітчизняних волейболістів виглядала більш змістовною, ніж на старті. Отже, якщо в них буде більше ігрової практики, то й здобутки, нема сумнівів, стануть соліднішими.   

А переможцем чемпіонату EEVZA стала збірна Польщі, яка виграла усі п’ять матчів. Естонія – друга, Білорусь – третя.