16 грудня о 17:00 у поєдинку Україна – Естонія визначиться, хто посяде у турнірі підсумкове третє місце.

У польському місті Олецко добігає кінця чемпіонат Східно-європейської конфедерації волейболу серед дівчат вікової категорії U-14. На жаль, зазнавши поразки в останньому матчі групового раунду, українські волейболістки втратили нагоду посперечатися надалі за єдину пряму путівку на чемпіонат Європи. Проте їх очікує не менш відповідальний «бронзовий» поєдинок змагань...

УКРАЇНА – РОСІЯ – 0:3

(10:25, 11:25, 8:25)

Маємо визнати: нинішня дівоча збірна Росії об’єктивно переважає українську команду. Звичайно, підопічні Олени Алєксєєвої ретельно готувалися до вирішального протистояння у групі, «заводили» себе, підбадьорювали одне одного... Проте в підсумку помітно «перегоріли». Забагато помилок у діях наших дівчат виникали через власне хвилювання. До того ж суперниці справді виявилися досить «міцним горішком», і за кожну неточність карали вміло та нещадно. Тому запеклої боротьби, на яку так сподівалися вболівальники української збірної, насправді не вийшло.

Але спортсменкам, так би мовити, не варто посипати голову попелом і робити з поразки трагедію. Адже без поразок і перемог не буває. Тож, сподіваємося, Олена Алєксєєва зуміла знайти для своїх підопічних правильні слова, і 16 грудня у поєдинку за бронзові нагороди змагань проти команди Естонії вони таки зможуть продемонструвати на майданчику всі свої найкращі якості!