Пловдив та СК «Колодрума», де пройде більша частина матчів чемпіонату Європи (U-20) готові до прийому учасників змагань. Саме в цьому залі гратиме і збірна Україна.

Всього кілька днів залишається до старту фінальної частини чемпіонату Європи (U-20), який пройде в двох містах – Пловдиві (група І та плей-офф) та Варні (група ІІ). Нагадаємо, з 2 по 10 вересня, «завтрашні зірки» - 12 команд -  поборються за титул найсильнішої команди в цій віковій категорії.

Збірна-господарка, з якою, до речі, зіграє збірна України, вже у Пловдиві – саме тут болгари проводять заключну стадію підготовки. Підопічні Володимира Ніколова планують провести два товариських матчі проти ровесників з Франції – одним із суперників в груповому турнірі.

Вважається, що французи будуть кріпким горішком, адже попереднє покоління цієї команди завоювало бронзові медалі такого ж чемпіонату в 2014 році.

Пловдив – один з найбільших центрів волейболу в Болгарії. В цьому місті базується клуб «Маріца», яка в 2015 та 2016 роках перемагала в Лізі балканських країн, а в сезоні-2016/17 дебютує в Лізі чемпіонів.  

Ігровий зал багатофункційного спорткомплексу «Колодрума» нараховує 6000 глядацьких місць, і організатори сподіваються побачити чимало вболівальників на турнірі кращих команд континенту в цій віковій категорії.

Спорткомплекс «Колодрума». Досьє (джерело - вікіпедія)

«Колодрума» - це велодром та багатофункційна крита арена. Вона вміщує від 4800 до 7500 глядачів в залежності від використання.

Крім змагань з велоспорту, на цій арені можуть проводитися змагання з 22-х видів спорту, а також концерти. Комплекс має підземну стоянку на 3000 місць, сучасні прес-центр, роздягальні, приміщення для роботи тренерів, спортивно-відновлювальний центр, ресторани та великий комерційний центр.

Архітектор проекту - голландець Сандер Доума, який раніше спроектував найвідоміші велодроми Європи – в Афінах, Монте-Карло, Пальма-де-Мальорці, Манчестері та багато інших.

Арена офіційно відкрилася рік тому - 30 серпня 2015 року.

За матерiалами прес-служби ФВУ