Тренери та волейболісти збірних України та Болгарії прокоментували перший поєдинок чемпіонату Європи (U-20), в якому українська команда, нагадаємо, здобула перемогу, програючи 0:2.

Георгій КЛЕПКО, гравець збірної України (U-20):

- Георгію, збірна України здобула супервольову перемогу. Як це відбулося?

- Не знаю. На початку матчу ми не впоралися самі з собою. Ми вели багато в першій партії, потім втратили перевагу. Після цього не зуміли увійти у гру. У другій – пробували намацати свою гру, але в кінцівці не вистачило трьох очок. В третій – все йшло рівно до самісінькій кінцівки: 8:7 на їх користь, 16:15 – ми ведемо, і все ж таки 25:23 дотиснули.

Як переломили? Трохи удачі та наших старань.

- В четвертій партії виникла довга пауза. Не боялися, що вона зіб’є настрій команди?

- Так було таке побоювання, вона і завадила в підсумку. Спочатку вийшли, взяли пару очок, а потім знову зупинилися. Не зрозуміло чому так вийшло. Кілька незйомів – і ми починаємо плисти. Сподіваюсь, що в наступному матчі такого не відбудеться, вже ніщо нам не завадить доводить справу до логічного завершення.

- Як вважаєте, за рахунок чого все ж таки вдалося переломити хід матчу, адже все було дуже  тонко в цій грі?

- Піймали впевненість зі зв’язуючим, піймали впевненість в собі, стали впевненіше атакувати та захищатися, діставши кілька необхідних м’ячів, тому і змогли переломити хід гри.

- Переможне очко – це ваш блок...

- Та-ак. Відчуття просто переповнюють (на емоційному підйомі)

- Яка значимість цієї перемоги, ось такої вольової перемоги на старті?

- Максимальна. По-перше, ми змогли перемогти – без розбору, адже болгар ми взагалі не знали. Вийшли з шашками наголо, як ті козаки. Важливо тепер правильно оцінити цю перемогу. 

Team Ukraine

Микола ПАСАЖІН, головний тренер збірної України (U-20):

- Вважаю, що ми мали перемагати 3:1 по тій грі, що ми показували. Але цьому завадили власні помилки. Дякую хлопцям, що вони проявили свої найкращі якості, характер і добилися позитивного результату.

- Інформації про збірної Болгарії не було. В чому, як говорять, знайшли суперника?

- Вони зробили ставку на діагонального, інші крайні нападники не такі яскраві, а першим темпом = пасували не так часто. В цьому ми і знайшли суперника. Плюс намацали їх слабкі місця в прийомі – завантажили ліберо та одного з догравальників. 

Nikolay Pasazhin

Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ, гравець збірної України (U-20):

- Олегу, які перші слова приходять про цей матч?

- Класно. Я щасливий. Ми виграли. Ми виконали сою задачу. Намагатимемося в цьому ж дусі грати і надалі, але тільки із самого початку – не розкочуватися по дві партії.

- Вам напевно було важче входити у гру, адже підготовку ви пропустили?

- Ні. Фізично був готовий добре, можливо трохи в технічному плані не вистачало. А так нормально себе відчував.

- Подача, здається, пішла сьогодні…

- Так, я задоволений сьогодні своєю подачею. Сподіваюся, що вона і надалі буде так йти, і ми завдяки цьому заробимо чимало очок.

Oleg Plotnitskiy

Владімір НІКОЛОВ, головний тренер збірної Болгарії (U-20):

- Ми грали з добрим настроєм та емоціями та логічно виграли перших два сети. Але надалі ми не змогли втримати цей ритм гри і в підсумку програли.

Vladimir Nikolov

За матерiалами прес-служби ФВУ та сайту cev.lu

Детальнiше про перший матч ТУТ.

Вiдео, розклад та статистика матчу ТУТ.

Фото матчу ТУТ.