Збірна України (U-20) програла збірній Польщі у другому матчі чемпіонату Європи з рахунком 0:3. В активі українців два очки в двох матчах.

Польща – УКРАЇНА – 3:0 (25:21, 25:20, 25:18)

Польща: Хубер, Форнал, Кволек, Кочановскі (к), Козуб, Зьобровскі, Масловскі (л), Якубічак, Райхельт. Тренер – Себастьян ПАВЛІК.

УКРАЇНА: Полуян (к), Головень, Плотницький, Рогожин, Вієцький, Клепко; Канаєв (л), Кучер (л), Остапенко, Лиходід, Столбунов. Тренер – Микола ПАСАЖІН.

Судді: І.Бурхан (Туреччина), Д.Стевановіч (Сербія)

Набрані очки: 75-59 (44-25 – атака, 7-4 – блок, 9-3 – подача, 15-27 – помилки суперника).

3 вересня. Пловдив. СК «Колодрума». 100 глядачів. 

Суперник збірної України у другому матчі – не позаздриш: збірна Польщі – чемпіони світу 2015 року серед гравців 1997-1998 років народження – беззаперечний фаворит змагань. Але з підопічними Миколи Пасажіна, не зважаючи на роль темної конячки, як показав матч зі збірної Болгарії, треба рахуватися.

Українські волейболісти не знітилися перед фаворитом і розпочали гру з поляками на рівних.  Відігралися після 2:4. Блок-аут Тимофія Полуяна та потужний постріл Дмитра Вієцького. Бартош Кволек відповів класичним пайпом, але це не вибило українців з колії . 10:9 – ейс Андрія Рогожина, 11:11 – ще один потужний удар нашого діагонального.

Дмитро Канаєв вчасно підставив ногу – розіграш за українцями. 16:15 – на нашу користь. Поляки явно підсилили подачу. Кожна подача, немов постріл з пушки. Два ейси поспіль. 19:18. Наздогнали після атаки Георгія Клепка. 20:20. Доля партії була вирішена з виходом на подачу діагонального Якуба Зьобровскі. Два ейси та два збитих прийоми. 24:20.

Старт другої партії на рівних - 5:5. На перерву пішли за рахунку 8:5 на користь поляків. Надалі знов позначилася перевага суперника на подачі, з якою збірна Україна не впоралася. Спроби самім ризикувати на подачі ні до чого не приводили – часто-густо волейболісти помилялися. Перевага суперника сягала шести очок – 19:13.

Звісно, були спроби зачепитися. Наприклад, за рахунок блоку – Андрій Рогожин зачохлив лідера поляків Бартоша Кволека. 19:15. Після подачі Володимира Остапенка м’яч повернувся на сторону збірної України, а Дмитро Вієцький без проблем розібрався з одиночним блоком. 21:17. Але розвитку це не отримало. Польська вправно знімалася на подачі українців, а наші брейки, були нечастим явищем. 25:20.

В дебюті в третій партії на стороні українців почали просто падати м’ячи. Схоже – не налаштувалися. Після одного такого моменту був замінений Тимофій Полуян. Тим не менш, підопічні Миколи Пасажіна пробували чіплятися. Ось команда попрацювала в захисті, а Олексій Головень зробив вчасне скидання. 8:7 – на користь українців. Але це був лише сплеск. За рахунку 11:14 Микола Пасажін поміняв зв’язуючого – вийшов Михайло Столбунов. Не допомогло.

0:3 – програш збірної України. Хотілось би сказати, що дали бій чемпіонам світу, але, на жаль так не трапилося.

Завтра, 4 вересня, знов о 15.00, третій матч збірної України на чемпіонаті – зі збірної Словенії. Треба перемагати – повернути боржок за поразку у другому раунді відбору.

За матерiалами прес-служби ФВУ

ФОТО МАТЧУ ТУТ.

СТАТИСТИКА та РОЗКЛАД ТУТ.