Президент ФВУ Михайло Мельник, який був присутнім на церемонії жеребкування жіночого чемпіонату Європи-2017, поділився своїми враженнями від отриманих суперників.

- Група у нас справді непроста, але простих суперників у фіналі апріорі не може бути. Скажу відверто, навіть добре, що потрапили в одну групу із Росією. Сподіваюся, що матч для росіянок з нашою командою буде складним. Нам є що доводити у фіналі першості континенту, головне нам є з ким боротися і за вихід із групи, і за більш високі позиції у європейському волейболі. У нас дуже сильна збірна і ми себе на чемпіонаті Європи обов'язково покажемо! Перед командою будуть поставленні конкретні завдання і вихід із групи має бути мінімумом. Туристами їхати на першість континенту ми не збираємося.

- Рано говорити про підготовку, але все ж якісь плани є?

- Ми з тренерським штабом обговоримо цей момент і задовольнимо усі побажання збірної. Який гравець тренеру буде потрібний, спробуємо його залучити. Нас не лякають величезні відстані, потрібні квитки із Америки - будуть, аби тільки зібрати в команді усіх найсильніших. Обов'язково будуть спаринги і обов'язково з сильними збірними. У нас були плани провести товариські поєдинки з командою Туреччини, але після жеребкування, коли туркені стали нашими суперницями по групі, ця ідея відпала сама по собі. В Баку розмовляв з генеральним секретарем білоруської Федерації з приводу спарингів з командою Білорусі, ще під час Генеральної Асамблеї ЄКВ в Люксембурзі досягли домовленості з президентом польської Федерації, щоб пограти з ними. Думаю, перед відбором на чемпіонат світу, десь у середині травня, ми і проведемо ці поєдинки.