За кілька годин у Черкасах українська збірна проведе перший матч змагань.

Отже, о 18.00 на арені чудового Палацу спорту "Будівельнік" зійдуться команди України та Угорщини. Наскількі готові наші волейболісти до, так би мовити, цього іспиту по-угорськи та наскільки сильний суперник, розповів головний тренер "синьо-жовтої" дружини Всеволод ВЕРЕМІЄНКО.

- Як відомо, в планах підготовки до цього відбіркового турніру ми провели в Черкасах 11-денний навчально-тренувальний збір. Нам були створені найліпші умови, ми працювали по 5 годин на день. Провели два спаринг-матчі з місцевими однолітками. Тож, у принципі, план роботи виконали максимально. Однак, який же буде результат?

Як ви розумієте, створити за 11 днів цілком боєздатну команду серед юнаків просто нереально. Це ж не те, що зібрати досвідчених і майстровитих виконавців, яким навіть нічого особливо й пояснювати не треба. У мене картина геть інша. Про технічну майстерність я краще промовчу, але те, що більшість хлопців навіть уявлення не мали - що така робота без м'яча, мене відверто шокувало. Довелося в екстреному порядку все це виправляти, але, повторюся, часу було замало. І все ж, гадаю, до матчу з угорцями ми підійшли в хорошій формі. Тож тепер головне - не спіймати мандраж! Адже для переважної більшості хлопців це буде такий собі дебют на міжнародному рівні. Якщо ми зіграємо в силу своїх можливостей - переконаний, здобути перемогу нам цілком до снаги.

Я бачив угорську команду - нічим таким вона не вразила. Є двоє високорослих виконавців, проте в нас таких - четверо. Та й взагалі, оскільки довелося кілька років пропрацювати в Угорщині, то рівень і можливості місцевого волейболу мені добре відомі. Тому, повторюю, головне - не спасувати психологічно, не дозволити собі дитячих помилок. Тоді все буде добре!

ТРАНСЛЯЦIЯ МАТЧIВ