Суперники збірної України в групі С фінальної частини чемпіонату Європи - збірні Болгарії та Росії - зіграють між собою в контрольних матчах.

Матчі відбудуться в Москві 17 серпня о 18.00 та 18 серпня о 13.00 за київським часом. 

ЗБІРНА БОЛГАРІЇ

Як повідомив сайт Болгарської Федерації волейболу, головний тренер національної збірної Болгарії використає в цих матчах 13 гравців: зв’язуючі - Лаура Кітіпова, Діана Ненова, догравальнниці – Еліца Василєва, Добряна Рабаджієва, Єва Янєва, Гергана Дімітрова, Мирослава Паскова, діагональна – Емілія Ніколова, центральні блокуючі - Христина Русєва, Нася Дімітрова, Страшиміра Філіпова, Марія Данчева, ліберо - Марія Філіпова.

Ці ігри будуть останніми перед третім раундом кваліфікації чемпіонату світу в Нідерландах, яка розпочинається 22 серпня. Крім господарок та болгарок, за дві жадані путівки поборються збірні Словенії, Чехії, Бельгії та Греції.

ЗБІРНА РОСІЇ

Збірна Росії зіграє своїм найсильнішим складом, принаймні на заключному зборі команди, який триває з кінця липня в Анапі до підготовки підключилися провідні нападниці Наталія Гончарова, Тетяна Кошелева та Яна Щербань, а також зв’язуюча Катерина Панкова.

У липні збірна Росії грала в турнірі сильніших збірних світу «Гран-прі» та посіла 9-е місце. Як розповів сайт «Championat.com», цитуємо: «Збірна Росії завершила розіграш Гран-прі, зазнавши шість поразок в дев'яти матчах, в тому числі без шансів поступившись командам Нідерландів та Сербії - суперникам по континентальному чемпіонату. Нашій команді тепер чекає тривалий збір, де пройде основний етап підготовки до Всесвітнього кубку чемпіонів і чемпіонату Європи. На цих турнірах підопічні Володимира Кузюткіна постануть в найсильнішому складі. Експерименти закінчилися»

Збірна Росії готується зараз до Всесвітнього кубку чемпіонів, який пройде в Японії 5-10 вересня.

В «Гран-прі» у складі збірної Росії були задіяні такі гравці: догравальниці - Марія Фролова, Юлія Кутюкова, Ірина Воронкова, Ксенія Парубець, діагональна – Анна Лазарєва, центральні блокуючі - Катерина Єфімова, Катерина Полякова, Ірина Корольова (Заряжко), Ірина Фетісова, Катерина Євдокимова, зв’язуючі - Тетяна Романова, Ірина Філіштинська, ліберо – Ангеліна Сперскайте, Алла Галкіна.

Цікаво, що збірні України та Туреччини, які також грають в групі С на чемпіонаті Європи, також проведуть спаринги між собою – 17-го, 18-го і, можливо, 19 вересня.