Коментар з приводу виступу збірної України на ЧЄ-2017 одного з лідерів команди Ірини Трушкіної.

- Виступ збірної України на цьому чемпіонаті Європи, я розцінюю, як вдалий. Перед стартом турніру спеціалісти говорили, що ми реально ні на що не можемо розраховувати  і на континентальну першість ідемо у ролі статистів. Хоч ми тут і не перемогли жодного разу, думаю, спеціалісти помилялися. Я вважаю, що з командою Росії ми виглядали  достойно, добре відіграли зі збірною Болгарії. Нам справді не вистачило десь фарту, трішки ми, можливо, десь не допрацювали. Перед матчем з Туреччиною у мене склалося враження, що ми набрали необхідні кондиції і готові були ще грати і грати. Якби б ми пройшли Туреччину і пішли далі. Мені здається, ми б там ще показали себе. Шкода, що так усе закінчилося.

- Напевне це невдоволення саме через те, що грала наша команда реально дуже добре?

- Так. Рівень ми тут показали дуже високий. Не виграли жодного разу, але, вважаю, як після шестирічної паузи, ми виступили дуже не погано.

- Ті матчі, які ми провели перед стартом проти Туреччини, вони допомогли? Чи все ж таки завадили перемогти в останньому груповому матчі Туреччину?

- Вважаю, що вони нам дуже допомогли. По рейтингу вважається, що у нас рівень різний, але більше б нам таких матчів. Було б більше зігранності в іграх із сильними командами, більше упевненності під час важких мячів, важких атак. У таких поєдинках саме і набирається досвід. Потім уже легше боротися із сильними опонентами. Можливо, ми в останній грі На Євро не показали таку гру, як у Туреччині, де зачепилися за пару сетів. Не у перший день спарингів, перший краще не згадувати. Після таких виступів я вірю в нашу команду. Сподіваюся, що ми відберемося на наступний чемпіонат Європи і там ми уже точно не будемо серед аутсайдерів.

- Для деяких гравців цей чемпіонат може стати уже останнім в карєрі. Це до Вас відноситься?

- Ні. Якщо буду жива, якщо у мене не буде ніяких травм, збірну не залишу. Я збираюся грати до останнього!

- Чого на цьому чемпіонаті Європи Ви научилися?

- З цього чемпіонату ми повезли додому неоціненний досвід. Ми навчилися відчувати один одного у будь-якій складній ситуації. Є такі команди, де ти просто відбуваєш  свій номер на майданчику. Напевне, раніше у нашій бірній що ми десь боялися і взагалі не могли нічого показати. Тепер ми не звертаємо увагу - іменитий суперник проти нас чи ні. Ми намагаємося боротися до останнього. Просто не завжди виходить, тому що, можливо, десь не допрацювали. Можливо, у чомусь нам гравцям і тренерському штабу необхідно ще навчитися. Можливо, потрібно приділяти увагу більше якимось дрібницям. Це не повинно бути, знаєте, ми не боїмося нікого і давайте "шашками помахаємо". Сподіваюся, у нас буде детальний  розбір матчів після цього виступу. І висновки будуть обов'язково зроблені. 

- Раніше, здавалося, що наші збірні були безхарактерні. Якби б раніше ми програвали по ходу - 0:2, як з Туреччиною ...

- Так, раніше нас зазвичай після такого рахунку легко було уже дотиснути. Тепер уже дещо по іншому. Наче, нічого і не виходить, але потім ми знайшли у собі сили. Думаю, це найкраще у волейболі та й взагалі у будь-якому виді спорту, що може бути. Коли тобі вдається себе перебороти. Ти знаходиш сили і намагаєшся, шось змінити. Не виходить у тебе в якомусь елементі, в іншого виходить. Ти намагаєшся завести себе і цим самим уся команда заводиться. Від цього справді отримуєш величезне задоволення.  Шкода, що ми до кінця не порадували своїх уболівальників. Але нічого, ми ще покажемо себе!