Наші хлопці U-18 здобули в Черкасах другу впевнену перемогу.

Оскільки в п'тницю наші дівчата U-17 відпочивали, то увага любителів волейболу у Черкасах повністю переключилася на команду хлопців, яку очікувало нелегке випробування в обличчі суперників із Угорщини. Взагалі, поєдинок із ними вийшов дуже нервовим, проте в кінцівках кожної партії «синьо-жовті» діяли фактично бездоганно, що й принесло їм загальний успіх… 

Хлопці U-18. Група В

УКРАЇНА – УГОРЩИНА – 3:0

(25:20, 25:21, 25:21)

Незважаючи на переконливий рахунок, насправді боротьба у поєдинку вийшла захопливою. В стартовому сеті тривалий час табло висвітлювало цифрову рівновагу. Однак наприкінці в українців значно краще спрацював блок (тут персонально варто відзначити Владислава Щурова, котрий у підсумку приніс своїй команді 5 очок), а також вдалими «пострілами» відзначився Станіслав Величко.

Друга партія спочатку складалася на користь українців, проте в її середині у них стався суттєвий провал, і угорці, набравши п’ять очок поспіль, повели – 16:12. Однак своєчасно взятий наставником Сергієм Скрипкою тайм-аут дозволив нашим хлопцям внести правильні корективи, і невдовзі вони вже самі набрали п’ять очок без відповіді. Зрештою, три вирішальних удари в сеті також залишилися за ними.

А ось у третій партії справи в української збірної тривалий час йшли поганенько. Дійшло навіть до цілком загрозливих – 1:7. Це в угорців «розійшовся» Бенц Іван, котрий загалом записав собі до активу 13 очок. Проте надалі «синьо-жовті» поступово вирівняли хід боротьби і, очко за очком, відновили статус-кво – 13:13. Завдяки тайм-ауту збірна Угорщини ще якийсь час трималася в грі. Але в кінцівці Станіслав Величко (загалом він набрав 13 очок, ще 12 до них додав Данило Уривкін і по 11 – Григорій Цупін та Владислав Щуров) і компанія знову виявилися нестримними, зрештою, забезпечивши собі важливу підсумкову перемогу.

Таким чином, завтра у вирішальному протистоянні за перше місце збірна України посперечається з командою Туреччини, яка легко здолала Грузію - 3:0. Тут усе закономірно - переміг справді сильніший. Проте, сподіваємося, у матчі з українськими волейболістами туркам таки доведеться непереливки...