Розгромивши команду Латвії, підопічні Віктора Перебийноса стали фіналістками континентальної першості!

У Черкасах завершили свої виступи дівочі збірні U-17. Як і прогнозувалося наперед, долю першого місця в групі F, а разом із ним – і пряму путівку до фінального раунду чемпіонату Європи в останньому матчі виборювали між собою волейболістки України та Латвії. Однак серйозної боротьби між ними не вийшло.

ЧЄ-2018. Дівчата U-17. Група F

УКРАЇНА – ЛАТВІЯ – 3:0

(25:22, 25:14, 25:15)

Лише на старті першого сету, коли на діях «синьо-жовтих» позначалося помітне хвилювання, їхнім суперницям вдавалося вести перед – 4:1, 5:2… Але варто було нашим дівчатам заспокоїтися, як вони одразу ж вибили латвійок із прийому, набравши шість очок поспіль. Далі вже вони впевнено йшли в лідерах – 11:7, 12:8, 17:13… Проте же один провал в їхніх діях таки стався, коли після серії невдалих прийомів та атакуючих передач вони знову опинилися в ролі наздоганяючих. Однак ненадовго. Фінальний акорд у партії прозвучав під акомпанемент точних ударів Вероніки Жукової, Марти Федик та Валерії Нудьги.

І з того моменту команда Латвії жодного разу вперед уже не виходила. У другому сеті ті ж Жукова та Федик спрямували на чужу половину майданчику цілий град невідпорних ударів, та ще й на блоках попрацювали продуктивно. Кульмінаційним став момент у середині партії, коли українки, ведучи три м’ячі, суттєво збільшили цей гандикап одразу вісьмома очками поспіль.

Приблизно за тим же сценарієм пройшов і третій сет. Гості намагалися переломити хід подій за допомогою численних замін, однак безрезультатно. Наші дівчата помітно переважали їх в усіх компонентах гри, та ще й тактично діяли значно грамотніше.

Таким чином, в Україні команда Віктор Перебийноса стала у 2018 році першою, яка оформила собі путівку до фінальної частини чемпіонату Європи, який відбудеться у Болгарії з 13 по 21 квітня.

 

Фото cev.lu