Другий раунд кваліфікації чемпіонату Європи-2018 українська збірна проведе в іншому місці та з іншими суперниками.

Як відомо, днями дівоча збірна України у віковій категорії до 19 років тріумфально завершила перший етап кваліфікації континентальної першості, який відбувся у Черкасах. Там підопічні Богуслава Галицького послідовно обіграли команди Швеції (3:1), Кіпру та Ісландії (по 3:0). Таким чином, наші дівчата стали володарями єдиної путівки до наступного раунду змагань і в квітні у Росії мали зіграти проти господарок турніру, а також словенок та фінок. Однак керівництво ЄКВ вирішило дещо змінити ситуацію і відрядило туди переможця іншої групи – Білорусь. Українська же збірна у квітні візьме курс на Румунію (до якого саме міста – стане відомо дещо пізніше). Там 26-28 числа, крім команди-господаря, вона поміряється силами з волейболістками Франції та Бельгії.

Згідно регламенту, переможець квартету одразу потрапить до фінальної частини континентальної першості, яка стартує у вересні в Албанії, а другі команди кожної із семи загальних груп і одна третя з найкращими особистими показниками утворять два квартети, які розіграють останні путівки у третьому раунді. Щасливчиками стануть по дві кращі збірні з кожної четвірки.

Як же можна оцінювати шанси підопічних Богуслава Галицького? Судіть самі. На даний момент у європейському рейтингу Румунія посідає 9-те місце, Україна – 17-те, Франція – 22-е і Бельгія – 23-є. Отже, навряд чи доводиться сумніватися, що в домашніх стінах румунки втратять пряму путівку до фіналу ЧЄ-2018. А ось за друге місце боротьба очікується гострою. Втім, найбільш реальними претендентками на нього вважаються саме наші дівчата. І якщо вони із цим завданням справляться успішно, тоді, цілком можливо, третій раунд кваліфікації знову прийматиме Україна. Але, звісно, спочатку треба дочекатися результатів турніру в Румунії…