У планах підготовки до відповідального турніру українська збірна провела три спаринги.

Якщо українська збірна юнаків U-18 на чемпіонаті Європи вже стартувала, то дівоча U-17 в Ужгороді лише завершує підготовчий збір до аналогічного турніру, що розпочнеться 11 квітня в Софії. Тут слід подякувати команді однолітків з Угорщини, яка погодилася провести із «синьо-жовтими» три товариських матчі...

За словами наставника збірної України Віктора Перебийноса, у кожному з них суперниці переслідували різні цілі, тож сценарії й рахунки виходили відповідними. Зокрема, першого дня угорки проводили дуже активну ротацію, що негативно позначилося на стабільності їхніх дій, тож наші дівчата легко перемогли – 5:0. А ось у двох наступних їхні опонентки здебільшого робили ставку на лідерів, тому боротьба вийшла гострою. Спочатку команди розійшлися миром – 2:2, а далі українки, поступаючись – 0:2, зуміли переломити хід подій на власну користь – 3:2.

Віктор Перебийніс підкреслив велику користь від цих спарингів: «Один такий матч важить як десять тренувань!», і зауважив, що у порівнянні з минулим роком збірна Угорщини значно додала. Також він поділився враженнями від перегляду відео з останніми іграми наших суперниць на чемпіонаті Європи: «Команда Туреччини однозначно не подарунок, на високому рівні залишається Італія. Ну, а німецька збірна, наче у футболі, справжня машина – все в її діях доведено до максимально продуктивного автоматизму. Здолати таку будь-кому буде дуже складно».

Стосовно ж своїх підопічних Віктор Перебийніс висловився дипломатично: «Всі дівчата дуже хороші, але їм очевидно бракує зіграності. На жаль, малувато часу в нас було на підготовку за участю всіх найсильніших (як відомо, кілька гравців, через виступи в своїх клубах Суперліги та вищої ліги, прибули на тренувальний збір пізніше), та й спарингів хотілося б побільше. Однак маємо – що маємо. Натомість хочу висловити велику подяку керівництву ФВУ та Мінмолодьспорту за створені нам умови. Однозначно: вони найкращі, ніж коли-небудь раніше! А це теж має суттєве значення»…

10 квітня українська збірна вирушить до Софії, і за час, що залишився, дівчата працюватимуть, насамперед, над покращенням взаєморозуміння на майданчику. А так настрій у всіх максимально робочий і бойовий!