В рамках підготовки до кваліфікації ЧЄ-2019 волейболістки збірної України зіграють із запоріжанками.

Як ми вже повідомляли, нині у Запоріжжі жіноча національна команда готується до відбіркового раунду континентальної першості. В статусі спаринг-партнера до неї в гості завітала збірна Грузії, з якою підопічні Гарія Єгіазарова провели п’ять контрольних матчів. Наскільки вони виявилися корисними та про всі останні новини з табору наших волейболісток розповів їхній головний тренер...

- Безумовно, ігри з грузинками стали для нас дуже необхідними й корисними, - підкреслив Гарій ЄГІАЗАРОВ. - Навіть незважаючи на те, що у них наші суперниці спромоглися виграти лише одну партію, боротися з ними було не просто. Та головне - ми відпрацювали безліч тактичних моментів, використовували різні сполучення гравців. Тим більше, певні проблеми зі здоров’ям виникли у Ганни Степанюк, тож на її позиції спробували різних виконаців. Особливу увагу приділили новачкам збірної. Вони створили хорошу конкуренцію вже досвідченим дівчатам, і це дуже добре! Зокрема, я зауважив, що Дар’я Дрозд може бути корисною і як центральна блокуюча, і на позиції другого номера. Також маємо трьох приблизно рівних за класом зв’язуючих. Натомість є суто робочі питання до обох наших ліберо. Тож тренувальний процес триває.

Завтра проведемо контрольний матч з оновленим складом запорізької «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ», яка, в свою чергу, готується до старту в єврокубку. Тож ця гра буде корисною для обох команд, і не виключено, що потім ми зіграємо ще раз.

Стосовно гравців. Молода й талановита Вікторія Лохманчук продовжує заліковувати травму коліна, їй потребується операція, тож ризикувати нема сенсу. Натомість до кінця цього тижня має вирішитися питання стосовно досвідченішої Олесі Рихлюк. Вона хоче допомогти нашій команді і вже розпочала тренування, але наскільки задовільним буде її стан після лікуваня травми – поки сказати важко.

Також продовжуємо збирати оперативну інформацію щодо наших суперників. Вона є цікавою та корисною, тож працюємо і над нею. Підготовка триває!