ЄКВ представила досить незвичні логотипи чоловічого та жіночого Євро-2019.

У Будапешті відбувся гала-вечір Європейської конфедерації волейболу, де, зокрема, підготувала для всіх присутніх величезний сюрприз. А саме – представила досить незвичний, можна сказати, навіть відверто революційний варіант логотипів чоловічого та жіночого континентальних чемпіонатів 2019 року.

Як відомо, свою схильність до революційних кроків керівництво ЄКВ виказало ще торік, коли прийняло рішення збільшити кількість учасників фінальних раундів чемпіонатів Європи з 16 до 24, а також вперше в історії провести їх на території одразу чотирьох країн. Відповідно, господарями чоловічого Євроволей-2019, матчі якого відбудуться 13-29 вересня, стали Франція, Словенія, Бельгія та Нідерланди, а жіночого, проведення якого заплановано на 23 серпня - 8 вересня, Туреччина, Польща, Угорщина та Словаччина.

Зрозуміло, що створення логотипів цих турнірів стало завданням досить складним, проте рішення, запропоноване ЄКВ, відверто вразило.

«Ми дуже раді, що в нас є вісімка фантастичних організаторів Євроволей-2019, - заявив президент ЄКВ Александар Боричич. - У зв’язку із цим ми усвідомили, що настав час для змін, і що недарма нашим партнером є «Альфабет», який пропонує нові ідеї, включаючи логотип Євроволей-2019, котрий несе нову енергію для всього європейського волейболу».

Отже, новий бренд Євроволей є частиною масштабного ребрендингового процесу для всього європейського волейболу, включаючи інститут ЄКВ. Його стратегія націлена відобразити сміливий сучасний символ мужності, лідерства та амбіцій, а дизайн логотипу круглої форми натхненний спільною ідеєю всіх 56 країн, об’єднаних волейболом.

«Ми є розробниками дизайну та брендів, і спеціалізуємося на вивчені досвіду далеких часів. Проте в останні роки багато що змінилося, причому ці зміни стимулює соціальний та цифровий прогрес. Тендеції змінюються, і спорт також має до них адаптуватися, - пояснив директор зі стратегії в «Альфабеті» Майкл Робінсон. - Бренд – це набагато більше, ніж просто логотип, тож ми відчули, що прийшов час рухатися вперед, намагаючись бути більш прогресивними. Євроволей є обличчям ЄКВ, тож Європейській конфедерації потрібен бренд, який може адаптуватися до будь-якої події. Відповідно, використовуючи концепцію прапорів та кольорів, ми якраз і створили цей, так званий, материнський бренд, який в подальшому не складно буде реформувати у конкретну версію під кожну нову подію. Вважаю, він сміливий і спроможний ще більше розширити географію світового волейбольного суспільства».     

Отже, організатори чоловічого чемпіонату Європи – Франція, Словенія, Бельгія та Нідерланди – вибрали на логотипі, відповідно, синій, зелений, червоний та помаранчевий кольори. У свою чергу, організатори жіночого турніру Туречина та Польща зупинился на червоних відтінках, тоді як Угорщина буде представлена зеленим кольором, а Словаччина – синім.

eurovolley 2019 men
eurovolley 2019 women