Президент ФВУ Михайло МЕЛЬНИК оцінив результати жеребкування для підопічних Угіса Крастіньша як позитивні.

У Брюсселі відбулося жеребкування групового раунду чемпіонату Європи-2019 серед чоловічих команд. Як відомо, до числа 24 щасливчиків, котрі виборюватимуть місця на п’єдесталі, потрапили збірні чотирьох приймаючих змагання країн – відповідно, Франції, Бельгії, Словенії та Нідерландів, вісім кращих команд за підсумками попередньої континентальної першості 2017 року, а також 12 лауреатів кваліфікаційного турніру. Серед останніх опинилася й збірна України, котра, нагадаємо, востаннє брала участь у європейському чеміпонаті далекого 2005 року. Тепер же вона дізналася місце, де гратиме на континентальній арені, а також суперників у своїй групі.

Знаменитий Атоміум - справжня пам’ятка Брюсселя і всієї Європи - надав ідеальну сцену для жеребкування чоловічого Євро-2019. Та й взагалі той факт, що змагання з 12 по 29 вересня будуть проходити одразу в чотирьох країнах - Франції, Словенії, Бельгії та Нідерландах - це воістину безпрецедентна подія в історії європейського волейболу.

У жеребкуванні взяли участь понад 140 осіб, в тому числі вищі авторитети континентального волейболу та офіційні персони приймаючих країн і їхніх міст, а також представники всіх 24 збірних.

Результати жеребкування виявилися наступними:

ГРУПА А (Монпельє, Франція) – Франція, Італія, Болгарія, Португалія, Греція, Румунія.

ГРУПА В (Антверпен, Бельгія) – Бельгія, Сербія, Німеччина, Словаччина, Іспанія, Австрія.

ГРУПА С (Любляна, Словенія) – Словенія, Росія, Фінляндія, Туреччина, Македонія, Білорусь.

ГРУПА D (Роттердам і Амстердам, Нідерланди) – Нідерланди, Польща, Чехія, Естонія, УКРАЇНА, Чорногорія.

eurovolley 2019

Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник, який був присутнім у Брюсселі, результати жеребкування для нашої збірної оцінив як позитивні. Так, суперники підібралися серйозні, проте, на його переконання, підопічні Угіса Крастіньша мають непогані шанси для виходу з групи і продовження боротьби в наступному раунді чемпіонату Європи.