Головний тренер студентської жіночої збірної України розповів про план підготовки та цілі на Всесвітню Універсіаду, яка пройде з 19 по 30 серпня у Тайвані.

- В контексті співробітництва з національною збірною України, яка у вересні зіграє у фінальній частині чемпіонаті Європи, в студентській збірній будуть задіяні гравці з поширеного складу команди, які мали небагато ігрової практики під час виступу у відбірковому циклі чемпіонату світу-2018, а також Євролізі, як, наприклад, Марина Дегтярьова – вона буде основної зв’язуючою на Універсіаді, чи не брали в цих змаганнях участь взагалі, як Ганна Кириченко (Лісєєнкова) – через травму.

Базовою командою вирішено було зробити «Хімік», тому що в плані підготовки до невеликого турніру більш переважно мати зіграний склад, щоб не витрачати час на налагодження зв’язків, хоча, звісно, час для цього буде необхідний, адже вливаються і зв’язуючий гравець і нападниці. Планується, що в повному складі команда збереться 1 серпня.

Повний склад студентської жіночої збірної України

- Універсіада, як відомо, відбудеться наприкінці серпня. Чи форсуватиметься підготовка, враховуючи такий термін проведення?

- Так, підготовка відбуватиметься в зжаті строки: паралельно працюватимемо над основними аспектами: над ігровими моментами і на фізичною підготовкою. Хтось почав підготовку раніше, хтось - пізніше. Поступово, крок за кроком збиратимемо все в одну картину.

- Хто увійде до тренерського штабу збірної?

- Тренер-аналітик Дмитро Марюхніч і масажист Костянтин Шпадій, які представляють ВК «Хімік». Планувалося, що мені допомагатиме головний тренер «Галичанки» Віктор Туркула, але керівництво тернопільського клубу порахувало, що він необхідний на місці, в підготовчому процесі «Галичанки». Все ж таки участь в Універсіаді – це майже три тижні.

- Які цілі перед збірноїю України на Всесвітній Універсіаді?

- Складно щось прогнозувати, адже невідомо, які склади привезуть збірні-учасниці. Ми зі свого боку націлюємося вичавити з себе максимум, націлюємося на п’єдестал, особливо враховуючи срібні нагороди, які збірна України завоювала на минулій Універсіаді. Хочеться виступити на такому ж рівні, тим більше, що кадровий потенціал, як на мене, дозволяє на це розраховувати. Але турнір Універсіади, повторюся, найчастіше непередбачуваний.