Президент Міжнародної Федерації волейболу (ФІВБ) Арі ГРАСА привітав Федерацію волейболу України з 25-річчям.

«Історія розвитку національної волейбольної асоціації в Україні нерозривно пов'язана зі здобуттям незалежності вашої країни. Я радий підтвердити, що Міжнародна федерація волейболу з перших днів заснування ФВУ на початку 90-х років минулого століття всіляко підтримувала наших українських колег на їх самостійний шлях. Незабаром після заснування, в лютому 1992 року, ФВУ увійшла до складу колективних членів FIVB і CEV, з тих пір ваші команди постійно брали участь в офіційних турнірах під егідою цих організацій і досить часто досягали успіхів», - говориться в листі.

Арі Граса підкреслив, що Україна може пишатися великою плеядою волейбольних тренерів і гравців, які прославляли українську землю ще за радянських часів: «За останні 25 років українські спортсмени неодноразово підтверджували свій великий потенціал  - в першу чергу можна згадати третє призове місце жіночої збірної України на чемпіонаті Європи 1993 року, золотий успіх вашої команди в 2005 році на молодіжному чемпіонаті Європи серед дівчат та інші. Представники волейболу пляжного завоювали на престижних міжнародних змаганнях 27 медалей»

Також президент ФІВБ в своєму листі побажав успіхів новому президенту ФВУ Михайлу Мельнику: «У червні 2016 року новим президентом Федерації волейболу України став відомий волейбольний рефері, арбітр міжнародної категорії Михайло Мельник, якого ми давно знаємо і поважаємо в нашій великій волейбольної сім'ї. Я переконаний, що великий досвід і авторитет пана Мельника допоможуть ФВУ, а разом з нею - і всього українського волейболу вийти на новий, більш якісний рівень».

«Користуючись нагодою, хочу подякувати всім членам української національної волейбольної федерації за відданість нашого виду спорту», - говориться в закінченні листа.

До вашої уваги орігінал листа з вітаннями за підписом Арі ГРАСИ, що надійшов на електронну адресу ФВУ.

Letter from Ari Grasa

За матерiалами прес-служби ФВУ