Про це стало відомо під час роботи комісії ФВУ з волейболу пляжного, що збиралася у приміщені Міністерства молоді та спорту!

Слід зауважити, що це було перше засідання комісії ФВУ з волейболу пляжного на чолі з Валерієм Задорожним, якого призначили на цю посаду у жовтні 2016 року. Головний принцип роботи - чесність і прозорість, тому готовий звітувати за кожну витрачену копійку із 4.3 млн. гривень, які Міністерство молоді та спорту виділило на розвиток пляжного волейболу у 2017 році. Фінансування збільшилося за рахунок здобуття кращих результатів українських пляжників на міжнародній арені у минулому році. На Олімпіаду наша жіноча пара Давідова/Щіпкова, ледь, не потрапила. Головна мета нового керівництва, щоб на наступних Олімпійських Іграх у Токіо-2020 наші команди уже були. Чекати, склавши руки, ніхто не збирається. Тому уже у 2017 році в Україні заплановано провести три міжнародні турніри: жіночий етап чемпіонату EEVZA у селі Коропове (Харківська обл.), а також чоловічий Сателліт ЄКВ і перший 
етап CEV Youth Beach Volleyball Continental Cup, які у липні прийматиме Харків.

Національна першість у 2017 році розпочнеться 5-го травня етапом у жінок і чоловіків або на нових майданчиках у Южному, Одеська обл., або у Приморську, Запорізька обл. Цікаво, що призовий фонд фіналу чемпіонату України (Київ, 31 серпня - 3 вересня) збільшено до 150 тисяч гривень. Вісімдесят тисяч підуть на забезпечення призового фонду у чоловіків і 70 тисяч - у жінок. Для того, щоб за фінальні путівки точилася справжня боротьба, вирішено обмежити кількість команд. Фінальтна турнірна сітка у чоловіків буде на 24 команди, а призовий фонд буде розподілено на 12 кращих пар. У жінок у фіналі зможуть посперечатися тільки 16 команд, а призовий фонд дістанеться 8 кращим дуетам.

Неабияку увагу буде приділено у новому сезоні аматорським турнірам, які об'єднають у всеукраїнський тур. Закриттям стане проведення Суперкубку у Києві із безпрецидентним призовим фондом у 100 тисяч гривень.

З нинішнього сезону буде розроблена система заохочення роботи тренерів і організаторів. Наприкінці року кращі із кращих за цим рейтингом отримають досить приємні бонуси.

Ще більше систематизують роботу суддівської підкомісії. Робота у ній іде круглий рік, а на кінець квітня заплановано провести суддівський семінар.

Приємною несподіванкою стала інформація від патріарха українського пляжного волейболу Івана Тищенка. Він повідомив, що директор турнірів ФІВБ з пляжного волейболу Angelo Squeo зацікавленний у розвитку пляжного волейболу в Україні і хотів би провести у нас фінал чемпіонату Світу-2019 з пляжного волейболу у віковій категорії до 19 років. Більше того, враховуючи економічний стан речей в Україні, ФІВБ може виділити на проведення таких змагань 120 тисяч долларів. Ця інформація була донесена до президента ФВУ Михайла Мельника і заступника міністра молоді та спорту Ярослава Войтовича, які позитивно відгукнулися на подібну пропозицію.

Робота у пляжному волейболі уже кипить і до 1-го квітня буде затверджено Регламент змагань, остаточний календар і систему відбору до складу головної збірної України з волейболу пляжного, кандидатів і найближчий резерв.