Про людей, для яких волейбол став родинною справою.

Олександр Михайлович Бібер був знаковою постаттю в українському волейболі. Талановитий тренер, арбітр, перший віце-президент Федерації волейболу України.

Два роки тому він передчасно пішов із життя, але назавжди залишився у серцях близьких: справедливий, у всьому талановитий, надзвичайно дружелюбний.

Він був тренером своєї майбутньої дружини Оксани Яківни. Вона згадує, що чоловік завжди був душею колективу і об’єднував довкола себе людей. Розповідає: «Пам’ятаю наші походи в Карпати. Йде якийсь дідусь навпроти, і він дуже легко зав’язує з дідусем розмову, щось його розпитує. Водночас Олександр Михайлович спілкувався з президентами волейбольних федерацій з усього світу. Йому була цікавою кожна людина».

А ще Олександр Бібер був дуже ерудованим. Оксана Яківна зазначає: «Коли ми їздили на змагання, дуже любили кросворди розв’язувати. І не було такого кросворду, який Олександр Михайлович не розв’язав до кінця. І це не були такі сканворди, як зараз, наполовину з підказками».

У спортивного подружжя є син Михайло, який продовжує сімейну справу. Хлопець активно бореться за місце в основі львівських «Кажанів» і мріє оформити з командою требл: завоювати Кубок, Суперкубок і чемпіонський титул.

Головний тренер «Кажанів» Угіс Крастіньш розповідає: «Михайло цікавий у своєму розумінні гри. Він виконавець, який думає. В принципі, такі гравці усім тренерам подобаються. А що йому треба допрацювати, то це фізичні кондиції».

Формуватися як волейболістові нашому героєві допомагала мама. В Академічній гімназії вона тренує молодь. Кілька років тут займався спортом і син. У цих стінах Михайло встигав усе: і рости як спортсмен, і бути успішним учнем. Михайло каже про маму: «В спортзалі вона така галаслива, старається всіма командувати, наказувати, допомагати дітям. А вдома спокійна любляча мама».

Вихованка Оксани Яківни, волейболістка Ольга підтверджує: «Вона насправді дуже добра! Але враховуючи те, що вона деколи з нами не справляється, намагається дуже суворою здаватися. Але насправді ми знаємо, що вона нас дуже любить!».