Наша команда «Омега» у віковій категорії 50+ стала переможцем найпрестижніших ветеранських змагань.

Ігри майстрів для ветеранів - це те ж саме, що Олімпійські ігри для молодих. Отже, престижність цих змагань не викликає жодних сумнівів, хоча у деяких національних федераціях з окремих видів спорту в нашій країні ставлення до ветеранських стартів - гірше не придумаєш. Аби стати учасниками найпрестижніших міжнародних турнірів їм доводиться збирати, образно кажучи, буквально копійку до копійки. Тож допомога спонсорів та меценатів тут оцінюється наче мана небесна. І, на щастя, у волейболі ця сама мана для ветеранів є приємною реальністю. Принаймні, на Masters Games-2017, які проходили у далекому новозеландському місті Окленд, від України були заявлені одразу дві команди «Омега», відповідно у вікових категоріях 50+ та 70+.

Дуже приємно, що з питаннями проживання, пересування та харчування нашім спортсменам дуже допомогли місцеві представники діаспори - честь їм і хвала! Ну, а найкраще цим добрим людям віддячили самі українські волейболісти, які спромоглися видати просто феєричні виступи.

Насамперед слід відзначити команду 50+. На шляху до фіналу вона впевнено перемогла у шести поєдинках поспіль, вигравши при цьому всі 12 партій. Проте у вирішальному матчі наразилася на майстерну гру суперників із Швейцарії. Першу партію наші чоловіки буквально «вигризли» - 28:26. Далі поступилися - 19:25. Потім знову успіх - 25:16, і знову невдача - 21:25. Тож довелося з’ясовувати стосунки на тай-брейку. І тут нерви у наших майстрів виявилися міцнішими - 15:11! Треба було бачити, із яким завзяттям вони кинулися у переможний танок - молоді можуть тільки позаздрити. А далі, під дружні оплески присутніх учасників змагань і глядачів, заспівали гімн України. Було видно, що аплодували нашим чоловікам із щирою повагою та захопленням. Отже, молодці!

Дещо гірше вийшло у команди «Омега» вікової категорії 70+. До фіналу вона теж пробилася досить упевнено, проте там нав’язати серйозну боротьбу російській команді «Отдушина» не вийшло - 10:25 і 11:25. Утім, срібні нагороди - це, безумовно, теж солідний успіх. Тож поздоровляємо усіх наших ветеранів-волейболістів із чудовими виступами і здобутками!

ukraine