Наприкінці вересня - напочатку жовтня у цьому місті відбудеться представницький VI Всеукраїнський турнір «Кубок Свободи», присвячений пам’яті Героїв Небесної сотні.

Як відомо, минулого уїк-енду, образно кажучи, столицею волейболу став Львів, де відбувся престижний міжнародний турнір «Кубок Лева». А уїк-енду прийдешнього столиця волейболу однозначно переміститься до Чернівців, де протягом трьох днів проходитимуть матчі VI Всеукраїнського турніру «Кубок Свободи», присвяченого нині пам’яті Героїв Небесної сотні. Там фактично все готово для того, щоби подарувати його учасникам найкращі враження, емоції та спогади.

Якщо Львів постарався вразити міжнародним представництвом, запросивши до себе гостей із Польщі та Білорусі, то Чернівці беруть своє розмахом. Адже це ж не просто так - прийняти одразу дев’ять команд! Щоправда, вони будуть розділені на дві групи. До першої увійшли представники Суперліги – торішній переможець, хмельницький «Новатор», ВК «МХП-Вінниця-2» та його земляки із «Серця Поділля» (колишній «Еко-Дім»), а львівська «Булава», яка якраз ставить собі за мету поборотися у новому сезоні за путівку до елітного дивізіону. Другу ж групу складуть учасники вищої ліги – «ЮАТранс» (Дрогобич), «Житичі» (Житомир), «Данківці» (Хотин) і аматори – «Подолянин» (Дунаївці) та місцева «Садгора».

Дещо дивним виглядає факт, що змагання відбуватимуться у місті, де волейбол має лише аматорський колектив. Проте Чернівцям дуже пощастило, що саме у ньому мешкає рядовий шанувальник чудового виду спорту, який не полінькувався взяти на себе відповідальність стати ініціатором, організатором та меценатом вищезазначеного турніру.  

- До речі, мені дуже хотілося побачити серед гостей змагань зарубіжних гостей, хоча б від наших сусідів із Польщі, Білорусі чи Молдови, - повідав цей самий рядовий шанувальник – Микола Пелих. – Проте нинішнього року у них, так би мовити, не склалося. Більше того – виникли певні проблеми із приїздом представників української Суперліги. Та, на щастя, їх вдалося владнати. Тому я переконаний, що напередодні старту нового сезону хороші спаринги в рамках нашого турніру однозначно підуть усім тільки на користь! Та й призи і головний Кубок справді варті того, щоби поборотися за них, як кажуть, на совість. До речі, «халтурити» не дозволять головний суддя турніру, арбітр І категорії, місцевий вихованець Юрій Теслицький, а також поважний спеціаліст із Тернополя – суддя міжнародної категорії Сергій Гулька.

Тож, ласкаво просимо до Чернівців!

afisah