8-9 грудня у Житомирі відбудеться цікавий турнір за участю чоловічих команд одразу трьох ліг України!

Якось так уже склалося, що за часів Незалежності України чути про серйозний розвиток волейболу на Житомирщині не доводилося. Та нині, очевидно, у цьому плані відбуваються помітні позитивні зміни на краще. У місті з’явилася честолюбна чоловіча команда «Житичі», яка ставить перед собою завдання робити поступові, але постійно прогресуючі кроки. І це їй, принаймні, поки що, вдається.

Коли напередодні офіційного старту нинішнього сезону «Житичі» стали одними з учасників представницького турнирі у Чернівцях, спочатку здавалося, їм там у боротьбі за головний приз ловити нічого. Адже пальму першості віддавали, насамперед, вінницьким фарм-клубам одних із претендентів на комплекти нагород у Суперлізі – ВК «МХП-Вінниця» та «Серце Поділля». Тим більше, в їхніх складах було кілька представників основи. Проте змагання почалися, і дуже швидко стало зрозуміло, що на майданчику «рулять» не локальні вдалі дії окремих майстрів, а, перш за все, грамотна колективна тактика. Хоча, звичайно ж, помножена на кваліфіковану техніку прийому, блоку, передачі, удару… Так ось, хоч як дивно, найкраще це виходило саме у «Житичів», чиї наставники Сергій Терейківський та Вадим Кравченко в кожній грі ювелірно оперували підказками та замінами. Тож, зрештою, після останнього розіграшу фінального протистояння глядачі вітали із закономірною перемогою саме житомирських волейболістів. Причому, деякі з них були відзначені ще й окремими нагородами: Дмитро Кузьменко – кращий ліберо, а Володимир Мірчев – узагалі MVP змагань!

Після цього «Житичі» вдало стартували у чемпіонаті першої ліги, здобувши дві «сухі» перемоги. Незабаром на них очікує наступний тур, за словами наставників, дуже важливий. Тому турнір, який відбудеться 8-9 грудня в Житомирі, має неодмінно допомогти колективу підготуватися до нього якнайкраще.

Анонсовані ж змагання мають дуже цікаву «родзинку». Адже їхніми учасниками стануть команди одразу трьох ліг України – першолігові місцеві «Житичі», вищолігові «Олюртранс» (Луцьк) та «Новатор-2» (Хмельницький), а також суперліговий «Буревісник-ШВСМ» (Чернігів). Протягом двох днів вони зіграють один із одним за коловою системою. І якщо хтось наперед переконаний, що серед них однозначно буде «рулити» саме команда з елітного дивізіону, то насправді це далеко не факт. Спитаєте, хто ж тоді? Відповідь на це якнайкраще дадуть захопливі (не сумніваємося в цьому!) волейбольні баталії на майданчику СК «Динамо». Куди ми любителів спорту Житомира та гостей міста й запрошуємо!

Ну й, звичайно, хочеться щиро подякувати всім тим, хто щирими же зусиллями допомагає розвитку волейболу на Житомирщині й додати, що саме такі для організації анонсованого турніру доклали особисто голова Житомирської обласної ради Ширма В.В, голова відділення НОК України в Житомирській області Оніщук О.В., а також Управління у справах молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації і керівництво міської та обласної федерацій волейболу. Скрізь би так!