Сьогодні львівський «Барком-Кажани» та харківський «Локомотив» проведуть перші матчі 1/16 фіналу у Кубку ЄКВ та Кубку Виклику, відповідно.

Отже, о 19.00 «Барком-Кажани» на арені рідного Палацу спорту «Галичина» розпочне поєдинок із сербською «Войводіною», а о 21.00 за київським часом «Локомотив» на виїзді візьметься мірятися силами із чеським «Брно». Відверто кажучи, суперники для обох наших команд є цілком посильними, проте далеко не всі прогнози стають реальністю безпосередньо на ігровому майданчику. Як станеться цього разу?

За іронією долі, «Барком-Кажани» другий рік поспіль натрапляє на «Войводіну» з міста Нові-Сад. Торішнє побачення, нагадаємо, завершилося не на користь львів’ян: здобувши домашню перемогу – 3:1, в гостях підопічні Угіса Крастіньша не витримали психологічного тиску і поступилися як у матчі – 0:3, так і в «золотому сеті» - 13:15. Що ж, тепер у них є чудова можливість поквитатися зі своїми кривдниками!

До Львова, для якого, до речі, Нові-Сад є містом-побратимом, гості вирушили у понеділок автобусом і дісталися до місця призначення за 17 годин. Учора вони провели лише легке тренування, після чого прогулялися містом та відпочивали. Про настрій та очікування представників сербської команди розповів її головний тренер Неджад Османкач.

«Барком-Кажани» - дуже хороший клуб, - зауважив Неджад Османкач. - Ми непогано вивчили наших суперників, тим більше, команда майже не змінилася порівняно з минулим сезоном. Сумніватися в компетентності Угіса Крастіньша у нас нема жодних підстав. Я особисто знаю його як хорошого тренера, який приніс у гру львівської команди багато сучасного. «Барком-Кажани» намагається грати у мобільний і агресивний волейбол. Зв’язуючий Діденко дуже швидко пасує партнерам і, разом із головним бомбардиром Тевкуном, задає тональність гри всієї команди. Дуже хитро діє Кисилюк, а  Гладенко і Паласюк досить вправні на блоках. Тому очікуємо на важкий старт у першій партії, але далі маємо заспокоїтися і боротися із таким же завзяттям, як робимо це у чемпіонаті Сербії (до речі, там «Войводіна йде одноосібним лідером, вигравши всі шість стартових поєдинків. В останньому підопічні Неджада Османкача перемогли «Єдінство» - 3:0 (25:20, 25:18, 25:21- прим.автора). Головне - не забути про те, що робили на останніх тренуваннях. Тоді, сподіваюся, зможемо зіграти розкуто, сильно і вмотивовано. Зрештою, в будь-якому випадку вирішальний матч відбудеться у Нові-Сад. Хоча сьогодні команди, які хочуть досягти успіху в єврокубках, повинні добре грати і в гостях».

voyvodina

У свою чергу, бойовий настрій панує й у стані «Баркома-Кажани».

«Ми змогли подолати «Маккабі», і це має додати нам віри у власні сили в боротьбі з «Войводіною», - запевнив Угіс Крастіньш. - Для нас це не новий суперник, тож знаємо, як поводитися з нею на майданчику. Ми добре вивчили можливості її лідерів – Мірана Куюндзіча, Мілоша Веміча, Стівена Шиміча… Тож головне – правильний психологічний настрій гравців, і все вийде!» 

Що ж, сподіватимемося на переконливий реванш «Баркома-Кажани»!

Ну, а «Локомотиву» в першому поєдинку, ймовірно, доведеться складніше. Адже грати доведеться на чужому майданчику, де суперникам буде забезпечена хороша підтримка глядачів. Тим більше, «Брно» вже зіграв у 1/32 фіналу, де здолав хорватську «Младость» - 3:0 і 3:1. Отже, так би мовити, єврокубковим духом підопічні Ондрея Марека вже прониклися. Та й перемога в останньому турі чемпіонату Чехії на «Остравою» - 3:1 (25:19, 23:25, 25:14, 25:23) на психологічному стані гравців відобразилася позитивно (хоча в таблиці «Брно» йде тільки п’ятим, маючи 6 перемог та 4 поразки).

«Ми добре підготовлені, проте є в нашій грі кілька моментів, якими я не дуже задоволений, - зізнався Ондрей Марек. - «Локомотив» - сильний суперник, тож, не стану приховувати, від’їзд Олега Плотницького до Італії мене порадував. Щоправда, у складі харків’ян і без нього є чимало класних виконавців. Тож поєдинок буде складним, і я дуже розраховую на підтримку наших уболівальників!»

«Брно» - це такий собі сплав досвіду й молодості, - зауважив головний тренер «Локомотива» Ігор Зяблицев. - Є й легіонери – ліберо Мартін Уебер з Аргентини, блокуючий Ренцо Мендоса із Колумбії та діагональний Штефан Окосанович із Сербії. Дуже багато залежить саме від якості їхніх дій. Утім, ми добре вивчили відео з їхньою грою та приготували суперникам певні сюрпризи. Ну й, головне – до наших лідерів нарешті має прийти розуміння необхідності грати без Плотницького, який брав на себе відповідальність практично в кожному матчі. Тепер це мають робити інші. Тоді все буде гаразд!»

Залишається додати, що матчі-відповіді обидві українські команди проведуть 20 грудня.

brno