Віднині скеровувати їхній курс буде депутат Одеської облради Олександр Остапенко.

У «Перлині біля моря» відбулася звітно-виборна конференція Федерації волейболу Одеської області, де, зокрема, обирали її нового керманича. І в підсумку, одноголосним рішенням делегатів, президентом ФВОО став депутат Одеської облради Олександр Остапенко. Крім того було обрано заступників керівника ФВОО: перший віце-президент - Михайло Зотов, віце-президенти - Віктор Журавок, Володимир Левчук та Олександр Табачнюк. До складу виконкому організації, крім керівників ФВОО, увійшли Євген Бородаєнко, Костянтин Шамутін, Ольга Черкасова, Василь Задорожнюк, Андрій Спиць і Анатолій Коваленко.

Після завершення заходу новообраний президент ФВОО відповів на запитання «Одеса-Спорт».

- Олександре Анатолійовичу, якими будуть ваші перші кроки на посаді керівника ФВОО?

- Насамперед, ми повинні затвердити статут, по-суті, новоствореної організації, щоби він повною мірою відповідав законодавству. Найважливіше завдання – збереження команди майстрів «Заваір» (Березівка), що виступає зараз у вищій лізі чемпіонату України. Для команди, яка, фактично, є аматорською, необхідно створити нормальний режим тренувань (зазвичай вона тренується 2-3 рази в тиждень). І це буде зроблено на базі одного з навчальних закладів Одеси, в тому числі і для того, щоби залучити молоду поросль.

Також необхідно включити волейбол одним із пунктів до обласного бюджету. Вирішення питання фінансування допоможе нам розвивати і популяризувати цей вид спорту.

Крім того – і я вже мав розмову на цю тему з міністром освіти України Лілією Гриневич – необхідно створити спеціалізовану школу, де би діти і вчилися, і займалися різними видами спорту, в тому числі й волейболом. Ми будемо готувати такий проект, який би вписувався в концепт нової української школи. Для цього буде потрібно рік-два, але така школа дасть нам хороший приплив підростаючого покоління для команд майстрів.

Безумовно, треба відроджувати в Одесі і жіночий волейбол. Це питання ми обговоримо на найближчому засіданні виконкому.

- На звітно-виборній конференції було висунуто пропозицію про будівництво нового залу або спорткомплексу, де можна було би проводити змагання з волейболу різного віку...

- Для цього треба консолідувати зусилля і міської, і обласної влади – адже для будівництва необхідно виділити землю. Можливо, буде реконструйований один із спорткомплексів, який уже існує...

oleksandr ostapenko