Новообраний голова Опікунської Ради ФВУ розповів, чому погодився на цю досить почесну, але й дуже відповідальну посаду.

- Я щиро шаную спорт узагалі і вважаю, що громадяни України повинні більше сповідувати здоровий спосіб життя, піклуватися про власну гарну фізичну форму, - прокоментував своє рішення Василь Кремень. - Адже це дуже важливо і для кожного окремо, і для України в цілому. Заняття же волейболом підходять для цього якнайкраще – недарма він є наймасовішим видом спорту у світі. А може стати ще більш масовим, оскільки для гри не потрібно якихось особливих витрат та умов. Він доступний, і недарма популярний як серед дорослих і молоді, так і серед дітей. Вікових обмежень тут взагалі не існує. Тому, переконаний, у нашій країні його розвиток та популярність можуть бути в рази кращими, ніж є сьогодні.

А пропозицію очолити Опікунську Раду ФВУ я прийняв ще й тому, що сам охоче займався волейболом, починаючи з часів навчання у звичайній сільській школі. І вже потім, коли протягом 18 років очолював спортивно-студентську спілку України, то особисто бачив, наскільки великою популярністю він користується у ВНЗах. Недарма ж наші збірні на Всесвітніх Універсіадах досить часто посідали призові місця.

Нарешті, немаловажним є і той факт, що нині Федерація волейболу з надзвичайно енергійним керівником Михайлом Мельником ставить перед собою дуже високі завдання. Це стимулює найкраще, бо не дає можливості, що називається, почивати на лаврах тимчасових досягнень. Тому Опікунська Рада призвана всіляко сприяти виконанню цих завдань і, не сумніваються, із  своїми обов’язками справиться гідно. Адже серед її членів є виключно відповідальні особистості, в тому числі й народні депутати України. Зокрема, мій земляк Ігор Молоток, президент Федерації волейболу Сумської області, вже встиг прославитися тим, що днями провів у Шостці перший в історії України національний чемпіонат із зимового волейболу. До речі, його переможці – а це дві пари з Києва – отримали прямі путівки на участь в історичному березневому чемпіонаті Європи.

Переконаний, що спільними зусиллями нам вдасться підтримати той курс популяризації волейболу, який торік яскраво продемонструвала національна федерація, і разом із цим сприяти й успішним виступам наших волейболістів на міжнародній арені. У 2017-му чоловіча та жіноча збірні України вже високо підняли власні планки, дружньо вигравши змагання престижної Євроліги, і цього року мають дуже хороші шанси разом пробитися до фінальної частини чемпіонатів Європи. Гідні же виступи в когорті найкращих команд континенту, в свою чергу, неодмінно сприятимуть зміцненню авторитету всієї нашої держави у світі!

vasyl kremen