Міністерство спорту Куби офіційно дозволило спортсменам, які залишили країну і не змінили спортивне громадянство, повернутися в національну збірну.

Це рішення було прийнято національної спортивної комісією на чолі з президентом федерації волейболу Аріелем Сайнсом. Нагадаємо, що протягом багатьох років волейболісти, які покинули Кубу заради виступу в провідних клубних чемпіонатах, позбавлялися права грати за збірну. Через це спортивне громадянство поміняли Османі Хуанторена (Італія), Йоандрі Леал (Бразилія), Ореол Камехо (Росія) і Вільфредо Леон (Польща), повідомляє La Gazzetta dello Sport.

"Я чув про цю новину, але я ні з ким не спілкувався. Не знаю, чи подзвонять мені. Я не хочу повертатися тільки для повернення, хочу знати цілі і завдання збірної. Я повернуся, якщо це допоможе прогресу молодих гравців і знову зробить Кубу сильної збірної. Якщо хтось подзвонить мені, ми поговоримо про це", - сказав в інтерв'ю італійській газеті кубинський блокуючий "Чивітанови" Робертланді Симон.

Днями журналіст Gian Luca Pasini в своєму блозі повідомив, що 31-річний Симон може прийняти болгарське спортивне громадянство.

Останні великі досягнення збірної Куби - "срібло" чемпіонату світу-2010 і "бронза" Світової ліги-2012. Крім того, кубинці через масовий від'їзд кращих гравців в Європу і їх подальшої дискваліфікації зі збірної пропустили три поспіль олімпійських турніру (2004, 2008, 2012).