Наставника «Барком-Кажанів» та чоловічої збірної України визнано найкращим волейбольним тренером 2018 року в Латвії!

Про те, що Угіс Крастіньш розглядається в Латвії як один із двох найбільш вірогідних претендентів на почесний титул, розповів президент ФВУ Михайло Мельник після повернення з нещодавнього жеребкування учасників «Золотої Євроліги-2019». Відверто кажучи, тоді подумалося, що далі цього справа не піде, оскільки фактично в кожній країні подібного визнання удостоюються спеціалісти, які в ній же і працюють. А так, щоби переміг хтось із працюючих за кордоном – для цього потрібно мати ну ду-у-же серйозні підстави. Проте, судячи з усього, стрімкий прогрес чоловічої національної команди України, яка гідно виступила на прем’єрному турнірі «Золотої Євроліги» і достроково забезпечила собі путівку до фінального раунду чемпіонату Європи 2019 року, вразив членів спеціальної комісії, що називається, не на жарт. І вже сьогодні з Риги до нас дійшла звістка про рішення віддати пальму першості у вищезазначеному питанні саме Угісу Крастіньшу!

- Відверто кажучи, це рішення стало для мене певною несподіванкою, - прокомментував свою особливу в кар’єрі перемогу сам Угіс КРАСТІНЬШ. - Про вихід до так званого фіналу у голосуванні я знав, однак щоби справді стати найкращим волейбольним тренером року?! Не надто у це вірив, тому навіть не поцікавився, із ким саме конкурую. А сьогодні, ось, така новина. Звичайно, був приємно вражений. Уже завтра моя матір вирушить на церемонію, де отримає за мене якусь спеціальну відзнаку. Яку саме – також навіть не здогадуюся.

Чи задоволений сам результатами власної роботи у 2018 році? Саме результатами – певно, що так. Адже «Барком-Кажани» вперше в історії здобув золоті нагороди чемпіона Суперліги, а чоловіча національна команда України, на мій погляд, цілком пристойно виступила у змаганнях «Золотої Євроліги» (де обіграла таких потужних за континентальним виміром суперників, як Словенія, Нідерланди і Туреччина – прим. авт.) і, впевнено провівши серію матчів кваліфікаційного раунду ЧЄ-2019, достроково стала учасником фінальної частини турніру. Тобто, локальні завдання вдалося виконати успішно. Але, звичайно ж, були в моїй роботі моменти, коли претензії доводилося пред’являти самому собі. Втім, це нормально. Бо, на мій погляд, кожен тренер має постійно вдосконалюватися і ніколи не задовольнятися тимчасовими успіхами. Ось і я не задовольняюся. Попереду – нові стимули, нові вершини. Тож продовжуємо працювати!

- А ось особисто для мене почесне визнання Крастіньша в Латвії несподіванкою не стало, - резюмував голова ФВУ Михайло МЕЛЬНИК. – Ще коли вирішувалося питання – кому бути новим наставником чоловічої збірної України, і я підтримав його кандидатуру, то був глибоко переконаний у правильності такого вибору. Тепер же, коли чимало часу у нинішньому році провів разом із збірною і, що називається, на власні очі відчув, що і як відбувається всередині неї, то й взагалі! Повірте, такому внутрішньому клімату, такій взаємопідтримці всіх без винятку гравців і їхній націленості на результат міг би білою заздрістю позаздрити будь хто! Тож для мене цілком зрозумілі нинішні успіхи нашої команди, її амбіції та прагення нових гучних досягнень. Бо таким є сам Угіс Крастіньш! Толерантний, зовнішньо стриманий, і разом із тим неймовірно амбіційний, трудоголічний та невгамовний щодо нових і нових перемог. Тож щиро вітаю Угіса з почесним визнанням у Латвії і бажаю йому пройти зі збірною України такий шлях, яким справді можна було пишатися!