Кубинський блокуючий "Чивітанови" Робертланді Симон планував зіграти на Олімпіаді-2024 за збірну Болгарії, але йому відмовили.

Комітет з питань громадянства при президенті Болгарії вирішив, що з урахуванням віку і обов'язкового при зміні спортивного громадянства дворічного карантину Симон не принесе збірній великої користі, повідомляє 24chasa.bg. Нагадаємо, що в червні нинішнього року волейболісту виповниться 32 роки.

"Я хотів змінити своє спортивне громадянство і шукав різні варіанти. Спочатку я спробував в Італії, але там вважали за краще натуралізувати Османі Хуанторену. До сих пір не розумію, чому був перерваний процес в Аргентині. І, нарешті, в Канаді я пройшов всі необхідні процедури, але потім все зупинилося і мені навіть нічого не пояснили", - сказав Симон в одному з інтерв'ю.

Нагадаємо, що в грудні міністерство спорту Куби офіційно дозволило спортсменам, який залишив країну і не змінив спортивне громадянство, повернутися в національну збірну. Проривне рішення з цього питання було прийнято національної спортивної комісією на чолі з президентом федерації волейболу Аріелем Сайнсом. Нагадаємо, що протягом багатьох років волейболісти, які покинули Кубу заради виступу в провідних клубних чемпіонатах, позбавлялися права грати за збірну. Через це спортивне громадянство змінили Османі Хуанторена (Італія), Йоандрі Леал (Бразилія), Ореол Камехо (Росія) і Вільфредо Леон (Польща).

"Я чув про цю новину, але я ні з ким не спілкувався. Не знаю, чи подзвонять мені. Я не хочу повертатися тільки для повернення, хочу знати цілі і завдання збірної. Я повернуся, якщо це допоможе прогресу молодих гравців і знову зробить Кубу сильною збірною. Якщо хтось подзвонить мені, ми поговоримо про це", - говорив Симон в інтерв'ю La Gazzetta dello Sport.