Дисциплінарний комітет польської федерації волейболу відсторонив капітана національної збірної Міхала Кубяка на шість матчів за грубі висловлювання на адресу іранців.

"Вони завжди вдають з себе таких безневинних, чудових і крутих, але я вважаю, що вони погані, злісні і хамські люди, - сказав Кубяк в інтерв'ю на ютуб-каналі Prawda Siatki. - Іноді нам доводиться з ними грати, але для мене цієї нації не існує, хоча вони гордо називають себе персами, а не арабами. Насправді вони звичайні клоуни. Я втратив до людей з Ірану залишки поваги".

Капітана поляків можуть дискваліфікувати. Він образив іранський народ

Пізніше Кубяк виступив із заявою, в якому уточнив, що його слова були сказані тільки на адресу гравців збірної Ірану, а не всього іранського народу. Але навіть в цій заяві волейболіст назвав іранських фанатів волейболу шовіністами. Висловлювання гравця викликали обурення в Ірані. Місцева федерація подала скаргу в міжнародну федерацію волейболу (FIVB) з вимогами покарати гравця, який образив цілий народ.

Федерація волейболу Польщі вирішила діяти на випередження і відсторонила гравця на шість матчів. У Польщі сподіваються, що ФІВБ не буде посилювати покарання, а обмежиться лише доганою або грошовим штрафом.

Таким чином, Кубяк пропустить два ігрових вікенди Ліги націй - в Китаї і Ірані. Він не зіграє проти Китаю, Болгарії, Франції, Ірану, Росії і Канади.