Як ми вже повідомляли, жіноча дефлімпійська збірна України нещодавно здобула бронзові нагороди чемпіонату Європи-2019, що відбувся в італійському місті Кальярі. Про турнір та шлях до нагород розповів головний тренер команди Леонід Касіцький.

- У Кальярі участь у турнірі взяли збірні Італії, Франції, Польщі, Росії та України. Наша команда, яку представляли вихованки столиці, Київської області, Закарпаття та Кіровоградщини, на 70% була укомплектована молодими гравцями, які вперше виступали на міжнародних змаганнях такого рівня. Але ми свідомо пішли на цей крок, думаючи про чемпіонат світу 2020 року та Дефлімпійські ігри 2021 року. Награвати до них талановиту молодь просто необхідно!

Спочатку наша команда зустрілася з досвідченими спортсменками Італії (бронзовими призерками Дефлімпійскіх ігор 2017 року) і цілком могла в третій партії змінити хід матчу на свою користь. Але не пощастило – 24:26, і 0:3 – загалом. Натомість далі дівчата у напруженому поєдинку здолали Росію – 3:2, після чого вже на куражі не залишили шансів Польщі та Франції – по 3:0.

У півфіналі Україна знову зустрілася з Росією, але цього разу прихильність арбітрів до наших суперниць була очевидною. Схоже, організатори чемпіонату просто боялися, що у фіналі чемпіонату команда Італії може з нашою не впоратися. В результаті наше запекле протистояння з росіянками тривало дві з половиною години і, на жаль, завершилося поразкою на тай-брейку – 13:15, і 2:3 – загалом. Та в поєдинку за «бронзу» наші дівчата виявили міцний характер і досить упевнено обіграли команду Польщі – 3:1.

Залишається додати, що найкращим ліберо чемпіонату Європи була визнана киянка Юлія Касіцька.