24 липня завершиться дворічний карантин кубинського догравальника Вільфредо Леона після зміни спортивного громадянства, і він зможе виступати за збірну Польщі.

Дебют Леона за поляків очікується на початку серпня на олімпійському кваліфікаційному турнірі, в якому Польща посперечається за одну путівку в Токіо-2022 з Францією, Словенією і Тунісом.

Не виключено, що головний тренер збірної Польщі Вітал Хейнен використає Леона на позиції діагонального. Як повідомляє Sportowe Fakty, такий варіант розглядається в зв'язку з тим що Бартош Курек відновлюється після важкої травми хребта. А інші діагональні – Мачей Музай, Давид Конарський, Лукаш Качмарек та Бартоломей Боланджа – не показують своєї кращої гри в Лізі націй.

"Я готовий зіграти в діагоналі. Якщо тренер прийме таке рішення, я з радістю прийму цей виклик", - сказав Леон.

"Кожен повинен бути готовий зіграти на будь-якій позиції. Звичайно, я розглядаю будь-які можливості,  – сказав Хейнен. – І ці слова Вільфредо тільки підтверджують, що він думає про волейбол, він відкритий для різних варіантів. Це те, що мені подобається в ньому. Або, наприклад, Александр Сливка в цьому сезоні був і догравальником, і діагональним, і зв’язуючим, і навіть блокуючим. Він грав на кожній позиції, крім ліберо. Я очікую такої універсальності від всіх моїх гравців".