Президент польського клуб "Щецин" Якуб Маркевич оголосив, що клуб знімається з турніру.

Раніше клуб покинули все зоряні новачки, які влітку стали частиною амбітного проекту - Бартош Курек, Матей Казійскі, Лукаш Жигадло, Микола Пенчєв, Ніколас Хоаг і інші. У заявці "Щецина" залишилося всього п'ять гравців, а фінансові проблеми виявилися критичними - у клубу немає грошей навіть на організацію найближчих матчів.

"Я змушений прийняти рішення зняти команду з чемпіонату. Це важке для мене рішення, тому що останні кілька років я присвятив реконструкції чоловічого волейболу в Щецині, не шкодуючи власних коштів. Виявилося, що гарантії від дуже важливих персон з бізнес-простору і політиків в кризовій ситуації не мають значення", - йдеться в заяві Маркевича.

Президент клубу заявив, що судитиметься з титульним спонсором клубу - суднобудівної верф'ю Stocznia Szczecińska - який не виконав свої зобов'язання. "Коли створювався клуб, ми також домовилися з міською владою, що обидві сторони будуть брати участь у витратах на утримання та управління командою на однаковому рівні. Але цього не сталося", - стверджує Маркевич.

На данний момент "Щецин" займає 7-е місце у турнірній таблиці Плюс-ліги, вигравши 5 з 9 матчів. Судячи з усього, результати цих дев'яти матчів будуть анульовані, оскільки перше коло турніру ще не завершене. У минулих двох сезонах "Щецин" посідав 12-е місце в чемпіонаті.

schecin