Президент ВК «Хімік» Нусрет АБЛЯМІТОВ відповів на запитання клубної прес-служби про майбутній дебют команди в Лізі чемпіонів.

Нагадаємо, що вперше з 1998 року представник України візьме участь в найсильнішому клубному турнірі Європи.

- До цієї події ми йшли не один рік, - почав розмову Нусрет Джефаровіч. - Вже на другий рік участі в Суперлізі ми взяли приціл на участь в європейських турнірах. Федерація волейболу України запропонувала «Хіміку» брати участь в єврокубку з огляду на відмову команд з більш високим рейтингом в чемпіонаті країни, і ми прийняли цю пропозицію, розуміючи, що отримання міжнародного досвіду - це важливий вектор розвитку ВК «Хімік» взагалі і професійного зростання гравців зокрема.

Якщо перша участь в єврокубку розглядалося просто як отримання досвіду, то потім, перед кожним сезоном ми ставили перед командою завдання поліпшити результат і заявити про себе на європейській арені. І дійсно, «Хімік» в останні роки показував стабільно високі результати - чотири рази поспіль виходив у чвертьфінал єврокубку. За цей період, як ви пам'ятаєте, ми вийшли у півфінал Кубка виклику ЄКВ сезону-2014/15, а роком раніше - в челендж-раунд Кубку ЄКВ. І саме тоді ми прийняли рішення звернутися до Європейської конфедерації волейболу з пропозицією включити наш клуб в Лігу чемпіонів сезону-2014/15. Такому кроку сприяли і високі результати в єврокубках, і позитивні відгуки делегатів ЄКВ про рівень організації матчів, про фізкультурно-спортивний комплексі «Олімп» Одеського припортового заводу, де проводилися ігри. За цими критеріями ми цілком були готові до участі в Лізі чемпіонів. На жаль, події в країні завадили старту в цьому турнірі.

Зараз ЄКВ змінила формат Ліги чемпіонів сезону, і тепер згідно з ним вже в сезоні-2016/17 в цих змаганнях можуть брати участь всі переможці національних чемпіонатів країн, що входять в цю організацію. Ми скористалися цією можливістю і відправили свою заявку на участь в турнірі і, як ви знаєте, вже включені до списку команд, які стартують в Лізі чемпіонів.

Я думаю, виступ «Хіміку» в Лізі чемпіонів стане великим кроком у розвитку і для нашого клубу, і для українського волейболу, і для популяризації цього виду спорту в країні.

- Організаційно ВК «Хімік» готовий до Ліги чемпіонів?

- Так. Як я вже говорив, високий рівень організації матчів відзначали технічні делегати ЄКВ, які працювали на матчах в Южному. В цьому відношенні нічого не змінилося. Ми намагаємося в повній мірі відповідати вимогам ЄКВ до проведення ігор.

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»