Житомирська команда здобула перший національний титул в своїй історії, і зупинятися на досягнутому не збирається.

ЖИТОМИР

«А-Пілон» - «Академія-ДПтС» - 3:2 (25:22, 22:25, 22:25, 25:21, 15:9)

«Житичі» - СК «Прибилів» - 3:0 (25:16, 25:21, 25:14)

СК «Прибилів» - «Академія-ДПтС» - 2:3 (21:25, 25:16, 23:25, 25:17, 12:15)

«Житичі» - «А-Пілон» - 2:3 (25:12, 18:25, 19:25, 25:16, 11:15)

«А-Пілон» - СК «Прибилів» - 3:0 (25:21, 25:16, 25:22)

«Академія-ДПтС» - «Житичі» - 0:3 (15:25, 11:25, 18:25) 

Як ми вже розповідали, «Житичі» проголосили курс на здобуття чемпіонського титулу ще зі старту сезону, і протягом усього турнірного шляху жодного разу не дали приводів засумніватися, що це їм не під силу. Тож до вирішального туру в рідному місті вони підійшли в статусі безумовного лідера і основного фаворита. Залишалося лише, за підтримки вірних уболівальників, поставити яскраву переможну крапку.

Та, певно, якісь вищі сили цілком логічно розсудили, що занадто безтурботний шлях до здійснення першої серйозної мрії по-справжньому амбіційній команді якось не лічить. І вирішили наприкінці таки створити «Житичам» добрячу перевірку на міцність характеру. Вибрали вони для цього головного конкурента у боротьбі за чемпіонський титул – уманський «А-Пілон»…

У принципі, останній і без того – колектив не промах. Так, раніше підопічні Сергія Терейковського та Вадима Кравченка у нього вже вигравали, в тому числі й у 1-му турі «Фіналу чотирьох» в Умані – 3:0. Але ж тим самим вони лише ще більше загартували принципових суперників на стремління будь-що взяти реванш. І вчора підопічні граючого тренера Дмитра Деревянченка, здається, у цьому своєму стремлінні перевершили самих себе. Хоча розпочалося все для них із потужного ляпаса у стартовому сеті – 12:25. Ймовірно, у той момент багато хто подумки вже повірив у черговий розгромний рахунок на користь «Житичів», як, певно, і самі житомирські волейболісти. Проте аж ніяк не уманські. Зібравшись, вони заграли у зовсім інший волейбол – відчайдушний і в той же час максимально самовідданий. Це для господарів майданчику, як вони самі потім визнали, стало неприємною несподіванкою. У думках вони вже бачили себе із золотими медалями на шиях, а тут раптом таке! Тож поки вони відшукали кудись загублений бойовий настрій, «А-Пілон» вийшов уперед – 2:1.

Розлютившись на самих себе, «Житичі» якось напрочуд легко взяли четверту партію, однак на тай-брейку вони побачили, як можуть грати вже розлючені самі на себе уманці. І саме останні добилися досить несподіваної перемоги, таким чином, відтягнувши визначення чемпіона на останній день туру.

Утім, сьогодні «Житичі» жодних послаблень собі вже не дозволили – ні психологічних, ні фізичних. І хоча гравці «Академії-ДПтС» за будь-якого результату однозначно залишалися з «бронзою», тож особливої мотивації не мали, підопічні Сергія Терейковського та Вадима Кравченка вчорашніх прорахунків уникли, що називається, справді по-чемпіонськи. Тому переможний хоровод і «купання» у вирі сяючого конфетті під час церемонії нагородження став, усе таки, закономірним наслідком плідної праці колективу, яким на совість опікувалися Управління сім’ї, молоді і спорту Житомирської облдержадміністрації, а також, зокрема, голова Житомирської обласної федерації волейболу і він же почесний президент «Житичів» Володимир Ширма та голова відділення НОК України в Житомирській області Олександр Оніщук. Отже, заслуженою нагородою тренерам і гравцям стали чемпіонський кубок, золоті медалі, пряма путівка до вищої ліги, персональні відзнаки, а для капітана Володимира Мірчева – ще й титул MVP усього чемпіонату.

volodymyr mirchev

Що ж далі? Наставники «Житичів» розповідали про це досить обережно, гравці – дещо сміливіше, а найбільш прозоро висловився Володимир Ширма: «Далі – йти далі! До нових перемог і титулів. Таким чином, наступного сезону перед командою буде поставлено завдання боротися за путівку до Суперліги. Зі свого боку ми докладемо максимум зусиль, щоби колектив мав найліпші умови для якісної підготовки, певно, локального підсилення та можливості успішно втілювати всі загальні мрії та бажання на ігровому майданчику!»

Залишається додати, що, згідно глибокого власного переконання, команди тих же «А-Пілона» та «Академії-ДПтС» також очевидно переросли рівень першої ліги. Тож і їм хочеться побажати неодмінного подальшого зростання!

Ну, а поки – віват, «Житичі»!