Дипломат Міжнародного Олімпійського університету Дмитро МАРЮХНІЧ переконаний, що, розуміючись у ньому, наставникам значно простіше буде вносити необхідні коррективи в дії підопічних прямо під час матчів.

Днями голова арбітражної комісії національної федерації Олексій Скібіцький розповів про введення у сезоні 2018-2019 років обов’язкового використання електронних протоколів змагань для команд Суперліги та вищої ліги України і підготовку відповідних спеціалістів. Але, виявляється, це нововведення має бути цікавим не лише любителям статистики, а й тренерам. Причому, останнім – насамперед!

Саме з цієї причини на спеціальному семінарі, що днями відбувся в Івано-Франківську, тривалий курс «Інформаційні технології в ігровому, тренувальному та навчальному процесах» провів дипломований спеціаліст Дмитро Марюхніч, який 2014 року закінчив Міжнародний Олімпійський університет у Сочі. Він детально розповів слухачам про всі аспекти застосування компьютерних технологій у волейболі, причому особливо наголосив на важливості вміння роботи зі статистикою наставниками.

- Досвід роботи з тренерами в мене дуже багатий, - повідав Дмитро Марюхніч. - Починав я із самим знаменитим Миколою Карполем, далі співпрацював із іншими відомими фахівцями. І фактично кожен із них відзначав особливу важливість вміння оперативно використовувати електронну статистику. Адже вона дозволяє вносити необхідні коррективи в дії підопічних прямо під час матчів! Причому, нема різниці – на прийомі там чи на блоках. Грамотному спеціалісту достатньо буде швидесенько продивитися статистику, скажімо, під час перерви – і він уже матиме повне усвідомлення того, що саме потребує екстренного коригування. Тому, відверто кажучи, мене дещо здивувала позиція деяких учасників курсів, які сказали, що їм це нецікаво. Не може бути нецікавим те, що успішно й продуктивно використовують найсильніші команди світу! Може, якраз це певною мірою і допомагає їм бути серед найсильніших. Тому, сподіваюся, на наступних курсах, що заплановані у червні в Южному, кількість слухачів та їхня географія будуть значно ширшими...