А 14-річні дівчата із наймолодшої національної команди країни почуваються у турнірі напрочуд упевнено.

У Луцьку відбулися заключні матчі стартового туру у групі Б. Як відомо, заради якнайліпшої підготовки до чемпіонату ЕЕVZA, що розпочнеться буквально за кілька днів, керівництво ФВУ прийняло рішення дозволило взяти участь у змаганнях першої ліги дівочій збірній U-14. Мовляв, пограти проти доросліших та більш досвідчених суперниць юним підопічним Олени Алєксєєвої буде дуже корисно. І це дійсно не викликає сумніву. Проте навряд чи хто очікував, що оці самі 14-річні волейболістки запросто перемагатимуть інших учасниць турніру першої ліги! Щоправда, не набагато старших за самих збірниць, та все ж...

У Луцьку дружина Олени Алєксєєвої з однаковим рахунком – 3:1 завдала поразок опоненткам із ВК «МХП-ОСДЮСШ» та «КДЮСШ ППО ХАЕС НАЕК». Причому в обох матчах у грі юних волейболісток траплялися локальні провали. Проте, що дуже приємно, наші наймолодші збірниці не «розклеювалися», а, навпаки, концентрувалися та виправляли власні недоліки. Тож не дивно, що після завершення обох поєдинків їхні суперниці сходилися на думці: таким 14-річним і програвати не соромно!

Єдина команда, де вважали інакше – це ВК «Вінер» (на фото). Певно, тут уже сама гучна назва елементарно не дозволяла поступатися «збірницям». Тож «вінерші», хоча й у дуже запеклому протистоянні, таки взяли гору у трьох партіях – 25:21, 25:15, 25:23.

viner

Проте одноосібним лідером групи Б після стартового туру стала інша команда - «КФВ ДЮСШ №2». Вона не залишила жодних шансів тому ж «Вінеру» (25:15, 25:12, 25:11), також у трьох партіх обіграла «КДЮСШ ППО ХАЕС НАЕК» (25:17, 25:17, 25:19) і у чотирьох - ВК «МХП-ОСДЮСШ» (21:25, 25:19, 25:20, 25:17).

У зв’язку з цим особливий інтерес викликають поєдинки наступного туру національної першості, заплановані на 15-17 лютого. Причому, не тільки в групі Б, але й у когорті представників групи А. Там, нагадаємо, поки що панує тривладдя між ВК «Легенда», «Аланта-ДНУ» і «ФОГТЛАНД»...

РЕЗУЛЬТАТИ 1-ГО ТУРУ