Чергова серія матчів у чемпіонаті здивувала кількома несподіваними результатами.

У селі Кирнички Одеської області зійшлися всі троє лідерів першого стартового туру в групі А – ВК «Легенда», «ФОГТЛАНД» та «Аланта-ДНУ». Спочатку дві останні зустрілися між собою, і дві стартові партії місцеві волейболістки виграли на «більше-менше» - 25:23 і 27:25. Проте дніпрянки не знітилися, і зуміли перехопити ініціативу. Тож незабаром вирівняли становище – 25:20 і 25:21. Ну й, нарешті, на тай-брейку нерви у них також виявилися міцнішими – 15:9 і загалом – 3:2.

Наступного дня «Аланта-ДНУ» мірялася силами з «Легендою». І знову підопічні Павла Мановського віддали суперницям два стартових сети – 17:25, 10:25. Натомість, вчергове зібралися та виграли третю партію – 25:20. Далі впевнено вели перед у четвертій і... таки поступилися – 25:27 та загалом – 1:3.

А оскільки в Кирничках «легендарні» волейболістки з Києва ще й спортсменкам КЕІ нищівної поразки завдали – 3:0 (25:6, 25:13, 25:8), то саме вони й стали одноосібними лідерами у своїй групі.

Осічками «Аланти-ДНУ» і «ФОГТЛАНД» добре скористалася команда НУФВСУ, яка в паралельних матчах у Білій Церкві не залишила шансів ВК ДЮІ – 3:0 та «Южанка-2-ДЮСШ №5» - 3:1. Тож у таблиці студентки наздогнали і дніпрянок, і представниць Одеської області. Таким чином, вирішального значення у групі А набувають поєдинки наступного туру 8-10 березня у Києві: НУФВСУ - «ФОГТЛАНД», ВК «Легенда» - «ФОГТЛАНД» і НУФВСУ - ВК «Легенда»...      

У групі Б поки що відбулися матчі лише у Вінниці (учасниці туру у Житомирі, в тому числі й збірна України U-14, зіграють 22-24 лютого). І найбільшою несподіванкою там стали три поразки «Галичанки-2», яка приїхала в статусі лідера: від ВК «Вінер» - 2:3, КДЮСШ ППО ХАЕС НАЕК – 0:3 та ВК МХП-ОСДЮСШ – 1:3. Натомість три перемоги здобув «Новатор-2»: над КДЮСШ ППО ХАЕС НАЕК – 3:1, ВК МХП-ОСДЮСШ – 3:0 та ВК «Вінер» – 3:0. Однак одноосібним лідером групи за набраними очками поки що стала «Буковинка-2-ЧНУ-ЧОДЮСШ». Ця чернівецька команда поступилася ВК МХП-ОСДЮСШ – 2:3, зате виграла у ВК «Вінер» - 3:1 та КДЮСШ ППО ХАЕС НАЕК – 3:1.

Таким чином, волейболістки з Чернівців очікують на поєдинки у Житомирі, а також уже тримають у думках свої наступні матчі у вирішальному турі, запланованому в Івано-Франківську на 1-3 березня.

РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ 2-го ТУРУ