Останні дві путівки до майбутнього «Фіналу чотирьох» вибороли команди Києва та Дніпра.

У Кривому Розі дніпровська «Аланта-ДНУ» зустрічалася з трьома аутсайдерами групи, тож однозначно мала брати у протистояннях із ними максимум очок. І вона це справді зробила, причому доволі впевнено. Підопічні Павла Мановського з однаковим рахунком – 3:0 не залишили жодних шансів суперницям із «Южанки-2-ДЮСШ №5», КЕІ та ВК ДЮІ.

У Києві ж, в аналогічному стилі й з аналогічними рахунками, волейболістки столичної «Легенди» перемогли «Спортліцей-2», «ФОГТЛАНД» та НУФВСУ. Таким чином, саме вони посіли в своїй групі перше місце, залишивши колектив із Дніпра на другому.

До речі, у семи матчах регулярного чемпіонату представниці «Легенди» дозволили собі поступитися лише в одній партії (що цікаво, якраз «Аланті-ДНУ»). Але 22-24 березня, коли киянки прийматимуть на власному майданчику поєдинки стартового туру «Фіналу чотирьох», однозначними фаворитками вони уже не вважатимуться. Бо тепер і волейболістки «Аланти», непогано зігравшись протягом турніру, чіплятимуться за свій шанс більш відчайдушно, і переможець іншої групи «КФВ-ДЮСШ №2» на чолі з Юрієм Кваснюком - аж ніяк не подарунок, і юним збірницям під керівництвом Олени Алєксєєвої амбіційності не позичати. Крім того, вирішальний другий тур 11-13 квітня відбудеться на домашній арені «КФВ-ДЮСШ №2» в Івано-Франківську. А вболівати за своїх там уміють добряче. Тож кому і які саме комплекти нагород дістануться в підсумку – питання насправді риторичне.

РЕЗУЛЬТАТИ 3-го ТУРУ