22-24 березня Київ прийматиме очні поєдинки головних героїв регулярної першості.

Як відомо, за підсумками регулярного чемпіонату до «Фіналу чотирьох» пробилися столична «Легенда», дніпровська «Аланта-ДНУ», івано-франківська «КФВ-ДЮСШ №2» та збірна України U-14. На перший погляд здається, що найкращі шанси на чемпіонський титул має «Легенда». Усе ж таки вона вкомплектована переважно досвідченими виконавицями, які, до того ж, тривалий час грають разом. Тобто, взаєморозуміння на майданчику у них на рівні. Це підтвердила й впевнена переможна хода киянок у «регулярці», де вони здобули сім перемог поспіль і поступилися у них лише в одній партії.

Але ту саму партію на свій рахунок записали волейболістки «Аланти-ДНУ», які помітно прогресували протягом усього турніру і, зрештою, пробилися до «Фіналу чотирьох» абсолютно закономірно. Причому, вдовольнятися лише цим фактом підопічні Павла Мановського аж ніяк не збираються. Вони однозначно націлюються на здобуття одного із комплектів нагород. Звісно, не відмовляться і від золотих. Принаймні, за їхніми же запевняннями, до столиці вони збирался якраз за новими перемогами.

Не варто недооцінювати й «КФВ-ДЮСШ №2». Пройшовши перший етап чемпіонату без поразок, франківчанки достроково гарантували собі участь у «Фіналі чотирьох» і, до речі, вирішальний 2-й тур прийматимуть на власному майданчику. Щоправда, з «Легендою» та «Алантою-ДНУ» підопічні Юрія Кваснюка ще не зустрічалися, але ось дівчат збірної України U-14 обіграли досить впевнено – 3:0.  
Що ж до самих збірниць, то їхня поява у «Фіналі чотирьох» може дивувати лише тих, хто не бачив гри цих дівчат у формі з національним прапором. У команді справді зібралися перспективні молоді таланти, до того ж, об’єднані високими спільними спортивними амбіціями. Та ще й холоднокровності юним підопічним Олени Алєксєєвої не позичати.

Таким чином, наперед ділити учасників вирішальної стадії чемпіонату на фаворитів та аутсайдерів, щонайменше, недоречно. Куди краще просто завітати до столичного спорткомплексу НУБіП (вул. Героїв Оборони, 18) та побачити непередбачуване волейбольне дійство власними очима. Гарантуємо: це буде дуже цікаво! 

22 березня
16:00 «КФВ-ДЮСШ №2» - збірна України U-14
18:00 «Легенда» - «Аланта-ДНУ» 

23 березня
13:00 збірна України U-14 - «Аланта-ДНУ»
15:00 «КФВ-ДЮСШ №2» - «Легенда»

24 березня
13:30 «Легенда» - збірна України U-14
15:30 «Аланта-ДНУ» - «КФВ-ДЮСШ №2»

ТРАНСЛЯЦІЇ МАТЧІВ

persha legue